Cunoaste lumea

Noutăți

“România e singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul ei aur!!!” (Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa). Declarații fabuloase făcute de un arheolog german:

 •  
 •  
 •  

Piticii culturii românești de genul unui Boia sau Patapievieci, primul remarcându-se prin faptul că îi consideră pe români un popor insignifiant în istoria și cultura europeană, fără drepturi istorice în Transilvania, iar al doilea fiind celebru prin emanații pseudointelectuale de genul “Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu…” sau “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării”…, așadar, piticii culturii românești vor avea încă o ocazie să le stea vorbele în gât, cu tot cu conținutul lor filozofic, ca urmare a declarațiilor fabuloase făcute de un reputat om de știință german, doamna Barbara Deppert Lippitz, arheolog, probabil cel mai mare expert în aur din Europa.

Fiind prezentă în România pentru analiza brățărilor dacice din aur, a căror autenticitate este dincolo de orice discuție, Barbara Deppert Lippitz ne spune: “Sunt unul dintre specialiștii cei mai cunoscuți, nu numai în Europa, ci în toată lumea, și spun adevărul. Civilizația dacică este magnifică, iar eu sunt mândră că mă lupt pentru daci, aici, în țara dumneavoastră. ” (Marius Fincă – “Cine sunt strămoșii noștri?”)

Ce ironie! Să vină un străin să lupte pentru daci în timp ce autoritățile științifice românești îi îngroapă, lăsând în paragină cetățile dacilor, eliminându-i din manuale…

MINOLTA DIGITAL CAMERA
Într-un intrerviu acordat revistei Formula As, arheologul german ne mai spune și alte lucruri extraordinare. Iată câteva extrase semnificative din acest interviu:

“Voi sunteti cu siguranta urmasii dacilor. Romanii au venit, au luat aurul, au stat o perioada si au plecat. Este adevarat ca au lasat si cateva urme prin aceasta trecere temporara pe teritoriul dac. Au lasat putina latina, pentru ca latina era limba oficiala, au lasat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi romane, si foarte putine obiceiuri, dar ei nu au putut sa schimbe structura poporului dac, pana la plecarea lor si nici dupa aceea. Poporul român, care desigur a suferit si alte influente, se deosebeste radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legatura românilor cu natura este mult mai profunda decat a celorlalte popoare europene. Si aceasta este cea mai importanta mostenire pastrata de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viata lor, iar viata lor era natura.”

Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastra si numai cine nu vrea nu o priveste la adevarata ei valoare. Dupa parerea mea, sunteti singura tara din Europa care are istoria scrisa in propriul ei aur. Si asta este un lucru rar si exceptional, de care puteti sa fiti mandri. Probabil ca numai in America de sud, la Bogota, in celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezinta doar o parte a istoriei lor si nu o intreaga istorie gravata in aur, asa cum aveti voi. Nici la Luvru, nici la British Museum si nici in muzeele din Statele Unite nu gasim ce exista in muzeul dumneavoastra de istorie. (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur si aceste muzee, dar ele apartin altor culturi decat ale tarilor respective. Este regretabil ca voi, romanii, nu ati profitat de aceasta istorie scrisa in aur, asa cum ati fi meritat. Si cand spun “ati fi meritat”, ma gandesc la ceea ce istoria voastra a insemnat pentru Europa, la forta pe care aurul vostru a avut-o in construirea unei civilizatii demne de marile civilizatii ale lumii. Aici, la voi, nu gasim aur cumparat sau obtinut prin cuceriri, ca in celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, in exclusivitate, de aur autohton.”

“Voi, poporul roman, puteti sa va mandriti cu originea voastra si sa va considerati cel putin egalii celorlalte popoare care au radacini in batrana Europa”

Fără alte comentarii!

Daniel Roxin

Puteți afla lucruri foarte interesante despre aurul antic al României urmărind și filmul TRACII, ISTORIE ASCUNSĂ:


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

14 Comments on “România e singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul ei aur!!!” (Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa). Declarații fabuloase făcute de un arheolog german:

 1. ‘Natura era viata lor, iar viata lor era natura.” Inca o data… nota 10 doamnei din Germania.

 2. DINU DDDDDDDDDDDD // 3 iunie 2015 at 14:30 // Răspunde

  de tinut in minte si inima ptr toti cei care tin la originea lor de romani

 3. Piticii de care vorbesti nu merita nici macar pomeniti, daramite si clasificati ca fiind ai culturii. Trebuie tratati cu indiferenta si abstractie! E prea mult si asa!

  Asa-i pamantu asta dac, atrage toate scursurile, veneticii si leprele lumii… poate poate si-or cizela sufletu p’aici!

 4. Folosirea cuvantului „c**” nu e de dorit in asemenea articol,chiar daca e citat,se poate cenzura.
  Si apoi,oficialitatile „Romane” ? Scuzati-ma … dar nu mai sunt Romane din 1948 de cand au venit BOLSEVICII si s-au perpetuat pana in ziua de azi,inclusiv scarba de NAUMOVICI (zis ponta) e BOLSEVIC si pana la bunisu’ nici naiba nu stia nimic de REGATUL ROMAN,iar acum e „prim ministru” si continua supimarea REGATULUI ( tinyurl.com/regatul-etern ) inceputa de bunisu’ in 1948.Dupa anii 90 si chiar si in 2004 au fost REINJECTATI IN SISTEM,SPIONI BOLSEVICI,descoperiti inca din anii 70 iar altii sa fie „formatori de opinie” BOLSEVICA ca brucan cu „emisiunea” lui pseudo-intelectualo-analitica fara valoare.

  Asa ca revin … „autoritatiile” „ROMANE” ? Vreti sa spuneti BOLSEVICE.

  • George: -Cam ce ai studiat tu în viața ta, în afară de ură???. Bolșovici ți-au luat ținuturi Romănești, dar ți-a respectat națiunea și te-a lăsat țara independentă. Au veni Americani și UE și ți-a distrus țara iremediabil și te-a trnasformat pt totdeauna statul într-o colonie, iar pe tine în slavul lor. Iar acest PONTA dacă sa ridicat împotriva lor l-a mazilit, l-a prezidențiale, apoi ca premier. Să trăiești TU cu tot neamul tău așa, dar adevărați Romăni NU doresc un asemenea mod de viață. Patru milioane de Romăni plîng în toată Europa, că NU pot cîștiga o bucată de pîine în țara lor.Iar președintele sas, nu-l interesează decît LUXUL și bunăstarea propie, NU soarta ȚĂRI. Alesul tău nu a participat niciodată în viața lui l-a ziua națională a ROMĂNIEI. Poporul Romăniei își dorește o ȚARĂ liberă și independentă fără dictatori din afară, iar aceia au fost „Bolșovici sau comuniști” cum îi numești tu care nu sau lăsat călcați în picioare de NIMENI DIN LUME. Punct dl George. Dar libertatea poporului Romăn va veni tot de l-a Răsărit, iar acestă zi nu va fi prea îndepărtată, cîțva ani maxim 10-15 ani.

 5. staicu floriana // 9 iunie 2015 at 13:44 // Răspunde

  Multumim ,domnule Roxin , intregii d-voastra echipe , istoricilor care ne clari fica istoria antica si preistoria Romaniei noastre. Eu doresc ca istoria straveche si veche a Romaniei si Europei sa fie rescrisa. De asemenea, profesorii de istorie sa discute cu elevii despre aceste noi descoperiri istorice ,privind istoria tarii noastre. Si nu numai profesorii de istorie!!! Iubim Romania si o dorim deasupra caricaturilor franceze ,cu toate ca este plina de tigani. Europa va ajunge sa faca diferenta. Oricum ii vor invada si pe ei.Multumim!

 6. Da bine spus George, caci un roman adevarat (cu origini)nu ar spune asa ceva chiar si lipsit de cultura… am dubii ca la mijloc ar fi bolsevicii ,inclin mai mult pt.elita masonica cea care (opinie personala)ne-a instrumentalizat si „revolutzia” inclusa moartea lui Ceausescu (care de fapt acesta ,a fost unicul scop al lor, caci eram pe cale sa devenim si noi o putere economica,ceea ce nu le convenea deloc)…

 7. Haideti sa citim istoria asa. Dupa 48 au venit la putere bolsevicii. Ceausescu dupa ce a ajuns secretar general s-a rupt definitiv de Moscova dorind o tara total independenta si puternica, cum ajunsesem. De aceea nu mai eram pe placul UE (elita mafiei europene)si mafiei americane (CIA) care profitand de lipsa sprijinului bolsevic/sovietic, au organizat lovitura de stat din 89 si l-au ucis pe Ceausescu. Acelasi sistem de indepartare a liderilor nationali, mafia internationala (UE CIA) l-a aplicat in multe state, iar unde nu au reusit au pornit razboaie impotriva lor. Ultimul caz e Siria care fiind un popor luptator, populatia realizand ca liderul e bun iar jegurile americane nu-l vor duc o lupta surda dar dreapta iar acum cu ajutorul Rusiei si Iranului vor da o lectiei imperialismului american si mafiei europene. Cum ar fi aratat lumea daca bolsevicii l-ar fi ajutat pe Ceausescu in 89 iar generalii securitatii nu s-ar fi retras de teama teroristilor CIA care au operat si l-au saltat pe lider fara opunere? Daca Rusia intervenea….

 8. Dacă nu cădea Ceaușescu, Romănia ajungea una din țările de temut din Europa. Cu ajutorul Chinei și a Iranului se deschidea o nouă bancă Mondială de împrumuturi pt statele în curs de dezvoltare. Iar noi ca țară eram destul de dezvoltați, cu excepția de-a dota unele înteprinderi(foarte puține) cu tehnologi mai avansate.În restul industria era dotată foarte bine, cu tehnologie avansată. Cunosc uzine din Brașov unde am lucrat o viață, că erau secții întregi unde erau dotate numai cu utilaje de ultima generație din Occident, SUA, Japonia. Cum ar fi:Rulmentul,Hidromecanica, Autocamioane Bv,Tractorul,Unelte și scule etc,etc.Iar utilaje Romînești erau numai l-a întreținere,cum ar fi strunguri,polizoare,mașini de găurit,aparate de sudură,etc,etc. Deci industria ROMĂNEASCĂ era în mare parte,dotată cu tehnologie avansată și nu UN MORMAN DE FER VECHI, cum a spus un premier l-a timpul respectiv.Iar în 25 de ani am fost rași de pe harta UE-lui, și transformați în stat sclavagist, pt totdeauna. Eu cred că salvarea noastră va veni de l-a Ruși și Chinezi. Nu va dura mai mult de 10-15 ani.

 9. Boia, în italiană, înseamnă călău. …probabil nume predestinat…

 10. Dupa umila mea parere, tablitele de la Tartaria, Tablitele de la Sinaia si bratarile spiralate din aur, asa-zis dacice, sunt toate falsuri ale istoriei. Sunt prea multe controverse in jurul lor ca sa le putem califica drept reale.
  Cat priveste latinizarea, este alt fals „stiintific” dar politic. Stergerea de pe fata pamantului a tot ceea ce a tinut de traci, daci, geti este rezultatul perfid al grecismului si al panslavismului expansionist care a fost desavarsit de Imperiul Bizantin(greco-slav).

 11. Felicitari domnule Roxin, nu ma satur sa citesc lucrurile minunate ce le publicati despre poporul Roman si inaintasii nostri vrednici. Mari lectii de istorie care ar merita predate la clasa , asa ar ajunge copii nostri sa fie mandrii de trecutul natiei lor si sa aiba incredee in viitor. Felicitari inca odata

 12. Pentru piticii culturii româneşti Piticii de genul Boia sau Patapievieci; ,,Poate vrun pedant cu ochii cei verzui, peste un veac,
  Printre tomuri brăcuite aşezat şi el, un brac,
  Aticismul limbii tale o să-l pună la cântari,
  Colbul ridicat din carte-ţi l-o sufla din ochelari
  Şi te-o strânge-n două şiruri, aşezându-te la coadă,
  În vro notă prizărită sub o pagină neroadă.[…]
  Măgulit e fiecare
  Că n-ai fost mai mult ca dânsul. Şi prostatecele nări
  Şi le umflă orişicine în savante adunări[…]
  Astfel încăput pe mâna a oricărui, te va drege,
  Rele-or zice că sunt toate câte nu vor înţelege…
  Dar afară de acestea, vor căta vieţii tale
  Să-i găsească pete multe, răutăţi şi mici scandale –‘’
  (Mihai Eminescu –Scrisoarea I)

 13. Se spune ca avem rezerve de aur,petrol,gaze naturale, metale rare si alte multe bogatii cat sa trăiască bine toata populatia tarii. Dar sacalii din afara tarii plus lacomii de bani si putere din tara vor sa trăiască numai ei ca nababii,de ceilalti nu le pasa. Oare cat mai poate rabda acest popor. Din toate partile lumii au venit,ne-au cotropit,ne-au subjugat,ne-au exploatat. Noi romanii(fostii daci) nu am calcat granitele altor tari sa ocupam teritorii, din contra am pierdut teritorii. Acum am ajuns sa plecam in alte tari,ca forta de munca ieftina si altii ne cumpara pământul, pădurile,bogatiile pe nimic. Pana când vom accepta politicieni vanduti strainatatii care fac totul la ordin din afara. Trebuie sa facem ceva…..

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii