Noutăți

România dă pe mai nimic rezervele uriașe de gaz din Marea Neagră companiilor străine Exxon Mobil, Lukoil și OMV. Detalii despre GROZĂVIA FINANCIARĂ:

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a vorbit în Parlament despre legea pregătită de coaliția PSD-ALDE, prin care anumite zăcăminte de gaze din Marea Neagră vor fi concesionate unor companii străine. Despre aceste exploatări, care se anunță extrem de nefericite pentru statul român, ActiveNews a scris aici.

Parlamentarul ilfovean arată că noul act normativ oferă „concesii nemaiîntâlnite companiilor străine”, iar Guvernul renunță la orice interes în afacere. Întregul zăcământ, estimat  între 48 și 82 miliarde metri cubi de gaze naturale,  va fi exploatat de companiile Exxon Mobil, Lukoil și OMV.

„Se acordă concesii nemaiîntâlnite companiilor străine care exploatează zăcămintele de gaz din Marea Neagră. Respectiv nivelul redevențelor va fi păstrat la cota din momentul începerii operațiunilor. Așadar, Guvernul își impune să nu crească redevențele în raport cu propriile sale necesități și propria politică economică.

Nu mai spunem că și-așa nivelul redevențelor – care este mic în România, având o medie de 7%, este calculat la prețul de referință al gazului din 2012: 45 lei/megavatt oră în loc de 89 lei. De asemenea,  în acest proiect se vorbește de un credit fiscal, care reprezintă o formă de garantare a unor investiții străine, din bugetul public, alimentat de contribuabilii români. Așadar, avem un ajutor de stat.

Sunt exceptate de la punerea în aplicare a ordonanței 7/2013, privind impozitarea supraprofiturilor rezultate din dereglementarea prețurilor la gaze pe așa piață liberalizată. Statul român pierde o resursă strategică și aș vrea ca doamna Dăncilă să-mi spună clar: de ce cedează suveranitatea națională către niște companii străine, de ce renunță la dreptul suveran al României de a gestiona, în acord cu toate tipurile de interese, toate tipurile de resurse?”, a sunat mesajul deputatul PNL. (vezi video cu intervenția, mai jos)

Sursa: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on România dă pe mai nimic rezervele uriașe de gaz din Marea Neagră companiilor străine Exxon Mobil, Lukoil și OMV. Detalii despre GROZĂVIA FINANCIARĂ:

  1. Tema nu este pe agenda CSAT . Asadar este voie si este legal . Doar cei ce ne conduc au girul nostru caci ei sunt votati ! Cu toNti la vot !

  2. vlad tepes // 12 mai 2018 at 10:49 // Răspunde

    Nu degeaba afirma acad. Florin Constantiniu : „Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii”… Pe Iudele astea si daca le impusti, tot e o pedeapsa prea mica pt tot ce au facut in ultimii 28 de ani si ce fac in continuare. Rezonabil ar fi, sa fie jupuiti de vii, averile confiscate in totalitate, iar familiile lor aruncate in strada si lasate fara nici o lețcaie. Si inca, tot nu ar fi echitabil!!

  3. Asta e natura noasta de la burebista pana azi. Trădatori!Au împărțit tainul în trei părți:una la americani, una la rusi, una la UE. ECHITABIL. Pentru romani… nimic, ca de obicei. În 2019 vor fi alegeri prezidențiale. Favoriti:Klaus pe mana cu Merchel, Livache pe mana cu mosadul, Călin și Dacian pe mana CU DGSE (SEVICIILE FRANCEZE). Dacian è mai tare, că-l are și pe Soros in spate Asa ca…. Non comment. Iese cineva in strada pentru asta?

  4. Niște n.emernici care își iau partea leului și de restul nu ii interesează , vânzători de patrie pe o țuica

  5. Vai de capul nostru …. e de rasul lumi avem resurse si banditi astia le dau pe nimic ,si la urma noi toti suferim

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii