Noutăți

Românca Ramona Pop a devenit… VICEPRIMAR AL BERLINULUI!

 •  
 •  
 •  

Potrivit informațiilor oferite de către ActiveNews, în data de 8 decembrie 2016, Ramona Pop a ajuns, în urma alegerilor locale, să ocupe una dintre cele două funcții de viceprimar în orașul Berlin. Funcția deținută de către româncă (Bürgermeister) este echivalentul celei de viceperimar din țara noastră, în vreme ce atribuțiile unui primar le îndeplinește, în Berlin, un Regierender Bürgermeister (primar guvernator), după cum explică ActiveNews.

Ramona Pop a participat la alegeri ca reprezentantă a Partidului Verde. Conform sursei precizate anterior, Ramona Pop a invocat, în cadrul campaniei electorale care a precedat alegerea sa în funcția amintită, necesitatea modernizării unităților de învățământ școlar și preșcolar. De asemenea, în calitate de candidat, conaționala noastră a afirmat că va acționa, după câștigarea alegerilor, pentru introducerea mai multor trenuri de tip S-Bahn, în cadrul rețelei publice de transport.

Născută la Timișoara în urmă cu 39 de ani, Ramona Pop a părăsit România și s-a stabilit în țara landurilor laolaltă cu familia sa, pe când avea 11 ani. Studiile medii și le-a efectuat la Münster iar cele universitare la Berlin, în cadrul Institutului Otto Suhr. La vârsta de 20 de ani, Ramona Pop a devenit membră a partidului Die Grünen (Bündnis 90), dobândind calitatea de membră a parlamentului regional al Berlinului în urmă cu un deceniu.

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă informații și imagine: ActiveNews

berlin


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Românca Ramona Pop a devenit… VICEPRIMAR AL BERLINULUI!

 1. Nu mai este romanca . Stiu Danoel ca te doare sa auzi asa ceva . Dar asta este afevarul. Este cetatean german de etnie romana. . Ne supara cind ungurii zic veva dar ar trebui sa fie mai sonceri si sa recunoastem . Daca s-a nascut in Romania gata trebiie sa ne mindrim ? Trebuia sa faca ceva aici. Toti din diaspora pling vai de una si de alta mai ales la votari . Si apoi timp de cinci anisori stau avolo nu pun umarul sa schimbe ceva si apoi din nou lamentari dupa 5 ani. Avem oamwnii nostri de valoare oe care nu ii apreciem aici in Romania primari care au favut lucruri bune .

  • Dragule! Iarta-ma! Dar… Ai batut la tastatura cu picioarele?

  • Draga john, odata ce te-ai nascut Roman nu iti mai poti pierde calitatea aceasta. Daca s-a nascut in Romania, da, trebuie sa ne mandrim. “Astia din diaspora” cum zici tu au trimis valuta in tara intr-un volum mult mai mare decat toate investitiile straine la un loc si au tinut leul si inflatia pe loc.
   Iar primarii tai de “valoare” care fac numai lucruri “bune” ar fi bine sa nu mai fure din buget, banii romanilor din taxe si impozite pt. investitii inutile…
   O zi buna.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii