Noutăți

Românca Elena David – cel mai bun inventator din lume…

Dr. Elena David, o românca de la Institutul Naţional de Criogenie şi Tehnologii Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea, este considerată cel mai bun inventator din lume! 14 invenţii şi cereri de brevete în domeniul mediului şi energiei, multipremiate internaţional în ultimii 10 ani.

La Salonul de Inventică de la Geneva, a obținut 13 medalii de aur, la 8 ediţii consecutive. Una dintre cele mai prestigioase distincţii ale Salonului de la Geneva – Premiul OMPI pentru Femeie Inventator, i-a fost de asemenea acordat. A fost premiată la acest salon pentru o idee eco: energie din gunoi. Obţinerea unui înlocuitor al gazului natural, din deşeuri solide, ca sursă de energie, este una dintre invenţiile care au fost apreciate la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, desfăşurat recent.

646x404
La Salonul de la Geneva, foarte multe invenţii au venit din partea Asiei (China, Rusia, Malaysia, Thailanda). Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) a prezentat, la Geneva, 44 de invenţii româneşti, care au obţinut tot atâtea medalii (26 de aur, 16 de argint, 2 de bronz). În plus, românii au luat şi 17 premii speciale. Premiul obţinut de doctorul Elena David este cea mai prestigioasă distincţie de la Geneva.

În aprilie 2012, la a 40-a ediţie, aniversară a Organizaţiei Mondială a Proprietăţii Intelectuale WIPO, care a fost şi o ediţie a recordurilor: 789 de expozanţi, 46 de ţări participante, 65.925 de vizitatori şi peste 650 de jurnalişti din întreaga lume, Dr. Elena David a primit cea mai înaltă distincţie, de “Cea mai bună inventatoare” într-o competiţie cu peste 1200 lucrări ştiinţifice.

Este singurul cercetător din Romania care a obţinut, din partea Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale, cea mai înaltă distincţie, premiul WIPO, atât la Geneva, Elveţia (în anul 2012), cât şi la Bruxelles, Belgia (în anul 2014).

În prezent este nominalizată la premiile ENI-Italia şi KIA- Iran pentru anul 2015, premii ce vor fi decernate în cursul acestui an.

Întrebata într-un interviu realizat de Laura Guţ, “ Cum se naşte ideea unei invenţii?”, Elena David a răspuns: “Am avut ocazia, prin repartiţia pe care am primit-o la Institut, pe atunci Uzina de Apă Grea, să avem un director extraordinar, care acum este membru al Academiei Române. Dânsul a susţinut ideea că orice produs, dacă nu-l şi cercetezi, nu poate să fie dezvoltat. Datorită temelor care erau impuse şi mai ales dificultăţilor pe care le întâmpinam, te gândeai la tot felul de soluţii. În momentul în care găseai ceva care să soluţioneze problema cu care tu te confruntai, pe lângă faptul că aveai o mulţumire sufletească foarte mare, erai şi răsplătit cumva pentru idee şi puteai să şi continui îmbunătăţirea produsului respectiv.”

Mădălina Corina Diaconu

Surse: adevarul.ro, viatavalcii.ro, ziaruldevalcea.ro

icsi2


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

17 Comments on Românca Elena David – cel mai bun inventator din lume…

 1. Ma intereseaza daca Uzia de Apa Grea mai functioneaza si daca mai este proprietatea statului ROMAN !

  • priceputu' // 20 mai 2015 at 12:23 // Răspunde

   E normal sa ma existe Uzina de Apa-Grea si astazi, altfel cum ar mai functiona centralele nucleare de la Cernavoda. Toate sunt proprietatea statului, nu se vor privatiza …

 2. Valentina Cristea // 19 mai 2015 at 9:35 // Răspunde

  Sa ne traiti, Doamna! Onoare si respect!

 3. adriana andreescu // 19 mai 2015 at 18:26 // Răspunde

  Multumim lui DUMNEZEU ca ne-a daruit un roman de mare onoare, ii doresc numai zile binecuvantate !

 4. PREDUT ION // 21 mai 2015 at 9:25 // Răspunde

  Buna ziua si Hristos s-a inaltat!AM AFLAT DE DUMNEAVOASTRA PRIN POSTAREA DE CATRE FIUL MEU PREDUT CIPRIAN ,DIN TIRGOVISTE SI AM FOST CUTREMURAT DE O ASEMENEA VESTE …..CA TRAIESC IN APROPIEREA CELEI MAI MARI INVENTATOARE A LUMII…EU FIIND UN SIMPLU MATEMATICIAN PENSIONAR….DUMNEZEU SA VA TINA SANATOASA SI SA VA DEA INCONTINUARE IDEI INOVATOARE…PRIN REVELATIE SAU INSPIRATIE…!!DOAMNE AJUTA!

 5. Romina D. Popovici // 3 iunie 2015 at 1:58 // Răspunde

  Buna ziua!
  Adresez Doamnei Elena David, felicitari si complimente pt activitatea desfășurata!
  Totodata, mi-atr plăcea sa o cunosc, atât pentru aprecierea imensa, cat si pt o eventuala colaborare.
  Detalii Per email.
  Va multumesc!
  Cu deosebita stima si consideratie,
  Romina D. Popovici

 6. Am citit un articol pe undeva ca dupa revolutie , au disparut 2 reactoare nucleare… se pare ca cel care a facilitat aceasta disparitie misterioasa este petre rooman care era misnistru la acea vreme… si bineinteles gasca de hoti ordinari care insoteste orice politician corupt si tradator…

 7. Keep up the great work.

  • Mario te doare capu!! Stii reactoarele s-au pierdut prin buzunare ca erau prea micii… Nu mai dati comentarii ca ati citit cine stie ce cetinitate… nu tin cu politicieni SUB NICI O FORMA da nici sa citim si sa postam doar ABERATI!!!

 8. Constantin Simion // 10 septembrie 2015 at 7:10 // Răspunde

  Nu “RROMII” mancatori de lebede si deosebit de iscusiti in furturi de tot felul trebuie sa fie emblema romanilor , ci Oameni de felul distinsei Doamne ELENA DAVID, precum si zecile , sutele de copii castigatori la Olimpiadele – balcanice, europene sau mondiale in diverse domenii stiintifice, artistice sau sportive…
  Felicitari calduroase, stimata Doamna Elena David. Sunt sigur ca Dvs constientizati ca rezultatele pe care reusiti sa le obtineti nu se datoreaza GENIALITATII…, ci stradaniei pe drumul incercarilor depuse de o MINTE sub control, careia i s-a impus racordarea la Inteligenta Materiei Universale.
  Ca exponenti ai Genialitatii – NATIA Romana ii are pe Mihail Eminescu, Nicolo Tesla, s.a. { ing. Gh. Aelenei}

 9. Cinste Dvs si multumim Doamna Elena David

 10. Nu cred ca este decent sa alaturam felicitarilor transmise doamnei Elena David alte comentarii suburbane prin comparatie cu alti semeni de-ai nostri fie ei si politicieni. Nu merita sa-i umbrim bucuria si satsfactia reusitelor.Asa ca ,sincere felicitari Doamna ELENA DAVID pentru efortul facut ca astazi sa ne fie mai bine ca ieri. Sunt sigur ca maine ne veti da vestea ca deja ne este mai bine ca azi. SUCCES.

 11. stefan georgeta // 4 februarie 2016 at 19:10 // Răspunde

  sa fiti sanatoasa si sa aveti cat mai multe reusite

 12. Si ce s-a ales de inventiile ei? le tine intr-un muzeu personal la ea acasa? sa le arate la vizitatori?

 13. VIOREL-IONEL ZDRITEA // 11 februarie 2016 at 16:42 // Răspunde

  Multumim dna Dr.ELENA,faceti cinste neamului si tarii.FELICITARI!

  • Pentru a fi valorificate, Inventiile trebuie elaborate si platite in cadrul sectorului privat…altfel statul cheltuie bani iar firmele interesate pot copia inventiile noastre brevetate si super medaliate pe bani publici…Nu avem bani sa ne aparam inventiile…
   Ne-am creat o imagine de inventatori dar cu pantalonii rupti in fund, ramanand tot saraci si nemultumiti…

 14. Christian Claymoor // 27 iulie 2016 at 12:59 // Răspunde

  CEI DE LA ZIARUL DE VALCEA ȘI VOCEA VALCII AU PRELUAT INTERVIUL DIN ZIARUL INFO PULS, DOAMNA LAURA GUȚ FIIND CORESPONDENT AL ACESTUI ZIAR (http://infopuls.ro/2016/05/03/cel-mai-bun-inventator-femeie-traieste-si-munceste-in-valcea-elena-david-mai-importanta-decat-toti-parlamentarii/)

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii