Noutăți

Rochie realizată în întregime doar din frunze. 6.000 la număr!

  •  
  •  
  •  

Patru studenți de la Universitatea din Hefei, din estul Chinei, au demonstrat recent că nu trebuie să cheltuiești o mică avere pe o rochie de designer pentru a arăta uimitor. Puteți să faceți acest lucru în mod gratuit, folosind doar frunzele plantelor. Această rochie neobișnuită pe care v-o prezentăm a fost realizată pe parcursul unei săptămâni, iar pentru realizarea sa au fost folosite aproximativ 6.000 de frunze, mai multe tuburi de lipici și câteva papiote cu ață.

După ce au cercetat cel mai bun mod de a folosi frunzele ca țesături pentru rochia lor, cei patru elevi au început să strângă frunzele. Unele specii erau ușor disponibile în campus, dar altele, cum ar fi frunzele de magnolie nu erau, așa că au trebuit să călătorească până la poalele Muntelui Tianzhu pentru a le aduna. Pentru a se asigura că frunzele colectate nu se usucă, studenții le-au înmuiat într-o soluție de carbonat de sodiu timp de aproximativ două ore.

Tratarea a fost mult mai grea decât se așteptau, deoarece cei patru studenți s-au străduit să obțină proporțiile de carbonați alcalini și de sodiu și timpul de fierbere doar pentru a se asigura că frunzele nu se vor usca, nedorind să le altereze în niciun fel textura. După mai multe greșeli au descoperit ”formula magică” necesară realizării proiectului.

plant-leaf-dress9-750x566 plant-leaf-dress8 plant-leaf-dress7 plant-leaf-dress plant-leaf-dress10-750x499 plant-leaf-dress2 plant-leaf-dress3 plant-leaf-dress6

sursa: http://www.odditycentral.com/art/chinese-students-spend-6-months-creating-stunning-dress-out-of-6000-plant-leaves.html

traducere șia daptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Rochie realizată în întregime doar din frunze. 6.000 la număr!

  1. Asteptam cu nerabdare toamna,atunci cand frunzele cad.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii