Noutăți

RoBoHoN – „robotul de buzunar” care vrea să ne facă viața mai ușoară, disponibil pe piață. VIDEO

  •  
  •  
  •  

Uitați de telefoanele, tabletele sau ceasurile inteligente pe care doreați să le achiziționați. Firmă japoneză de electronice Sharp susține că va scoate pe piață de luna viitoare primul robot inteligent pe care să îl putem ține în buzunar. Acesta va înlocui, potrivit promisiunilor dezvoltatorilor, telefonul și chiar pe unii dintre prietenii noștri, fiindu-ne loial, demn de încredere și incredibil de util. Ne va putea proiecta fotografiile și filmele, ne va ajuta să descoperim tot ce ne interesează de pe internet, ne va chema taxiul și chiar alina când ne vom simți triști, fiind dotat cu mai mulți senzori de detectare a emoțiilor umane după mimica feței noastre.

Compania japoneză a început deja să preia comenzi de achiziționare a robotului pe site-ul său pentru prețuri începând de la 1.600 de dolari, în funcție de performanțele cu care vine dispozitivul. Robotul măsoară 19,5 cm și cântărește 390 de grame, iar ca software va folosi o versiunea personalizată de android.

robohon2

RoBoHoN este extrem de drăguț. Suficient ca toată lumea să își dorească unul. Acesta va schimba percepția oamenilor despre inteligența artificială și asocierea acesteia cu ceva rău. Robotul va fi cu siguranță puntea de legătură care va face ca lumea să privească cu alți ochi astfel de dispozitive”, se arată în comunicatul companiei nipone.

sursa:telegraph.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii