Noutăți

Riscul genetic al afecțiunilor de sănătate mintală poate influența locul în care oamenii aleg să trăiască

  •  
  •  
  •  

Viața în orașe a fost evidențiată ca un factor de risc de mediu pentru schizofrenie și, într-o măsură mai mică, pentru alte afecțiuni de sănătate mintală. Cu toate acestea, puține studii au explorat efectele genetice asupra alegerii reședinței.

O nouă cercetare, publicată în JAMA Psychiatry, contestă propunerile conform cărora viața în oraș este un simplu factor de risc de mediu pentru schizofrenie sau că cei cu afecțiuni de sănătate mintală diagnosticate se mută în orașe care caută un acces mai bun la serviciile de asistență medicală.

În schimb, cercetarea sugerează că răspunderea genetică față de o varietate de condiții de sănătate mintală poate afecta o persoană în alegerea reședinței.

Cercetarea a fost finanțată parțial de Institutul Național pentru Cercetare în Sănătate (NIHR) Maudsley Biomedical Research Centre.

Primul autor Jessye Maxwell, doctorand de la Institutul de Psihiatrie, Psihologie și Neuroscience (IoPPN), King’s College London, a declarat:

Cercetarea noastră arată că, la un anumit nivel, genele unui individ își selectează mediul și că relația dintre influențele de mediu și genetice asupra psihicului și sănătatea sa este interconectată.

Această suprapunere trebuie luată în considerare atunci când se dezvoltă modele pentru a prezice riscul ca oamenii să dezvolte afecțiuni de sănătate mintală în viitor.

Relația cu locul în care locuiesc oamenii în prezent și unde s-au mutat a fost analizată folosind istoricul adreselor și distribuția geografică a densității populației.

Studiul a evidențiat riscuri genetice mai mari de schizofrenie, tulburare bipolară, anorexie și tulburare din spectrul autist și risc genetic mai mic pentru ADHD la cei care s-au mutat din mediul rural în cel urban, comparativ cu cei care au rămas în zonele rurale.

Această observație subliniază importanța examinării nivelului inferior al distribuției răspunderii genetice și nu doar concentrarea asupra persoanelor cu risc ridicat.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege posibilele motive din spatele acestei distincții.

Material furnizat de King’s College London.

Foto burst shopify Mitul Shah


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii