Noutăți

Riduri și pete pe față din cauza fotografiilor de tip selfie

O nouă provocare le este lansată iubitorilor fotografiilor realizate cu telefonul: sunt sau nu sunt acestea periculoase pentru piele? Și ne referim în special la fotografiile de tip selfie. Un răspuns îl are britanica Mehreen Baig în vârstă de 26 din Londra, care recunoaște că nu se poate abține și își face minim 50 de fotografii de tip selfie pe zi!

„Ca un blogger ce acopăr subiecte mondene și subiecte din lumea modei, îmi petrec majoritatea timpului în fața calculatorului sau a ecranului telefonului mobil. Fotografiile bune, atât cele selfie cât și cele clasice, au o cerere în creștere și acest lucru mă ajută în munca mea pentru că de-acolo îmi plătesc chiria.” afirmă tânăra londoneză.

Ca urmare a numărului mare de fotografii de tip selfie realizate, a început să observe apariția prematură a ridurilor și a unor pete pe față. Să fie acest lucru posibil? Se pare că da. Medicii dermatologi au demonstrat că lumina albăstruie pe care o emite telefonul mobil este potențial nocivă pentru piele. Medicul David E. Bank din New York, a confirmat că astfel de simptome au fost constatate când expunerea a fost intensă.

thelist-selfies-primary-100584126-primary.idge_

Există trei factori principali, a explicat Dr. Simon Zokaie, dermatolog la clinica de piele „Linia” din Londra, care duc la leziuni ale pielii: poluarea, daunele solare și daunele de lumină HEV (de la aparatele electronice). Combinația dintre acești trei factori generează căldură și inflamație sub piele, ceea ce încetinește capacitatea pielii de a se vindeca și de a se proteja. Aceste radiații duc la apariția fenomenului de oxidare a pielii și posibila apariție a cancerului.

Produsele cosmetice care ajută la protecția solară nu pot proteja pielea de lumină HEV. Este o soluție pe care oamenii de știință o investighează. Ca urmare, nu există un ajutor real împotriva protejării pielii față de radiațiile cu lumina de la telefoanele mobile. Singura soluție de a împiedica efectele rezultate de pe urma luminii HEV este aceea de a diminua fotografierea cu telefoanele mobile. Dar acest lucru cere o mare stăpânire de sine pentru cei care au devenit dependenți de acest joc al secolului 21.

Natural_Pure_Certified_Organic_UV_Light_Skin_Care_Spectrum-Icon-Web_Aging_Light_Landing-2traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: dailymail.co.uk, elitedaily.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii