-->

Noutăți

RF-Pose, inteligența artificială care vede prin pereți (video)

Timp de decenii, cercetători de prestigiu au căutat o cale prin care omul să se poată folosi de tehnologie pentru a putea vedea prin pereți. Și acum se pare că au reușit acest lucru cu o tehnologie care utilizează WiFi pentru a „simți” prezența oamenilor prin pereți. Cei de la MIT au dezvoltat un nou algoritm prin care o inteligență artificială nu doar detectează prezența oamenilor, ci și mișcările acestora.

Undele radio care penetrează obiectele solide precum zidurile se reflectă când ajung în dreptul unui om, asta deoarece apa din corpul nostru nu e cel mai bun mediu prin care să se propage aceste unde. Din fericire pentru persoanele care apreciază intimitatea, noua tehnologie recreează, cel puțin pentru moment, doar un schelet din oase goale care se potrivește cu poziția și mișcările persoanei, însă pe viitor cu siguranța inteligenta artificială va fi capabilă să ne spioneze mult mai în detaliu prin pereți. Sistemul denumit RF-Pose este capabil să reconstruiască o figură 2D a persoanei și are o eficiență dovedită de până la 83%.

Fiind capabil să detecteze mișcările oamenilor, acesta a fost deja folosit în cazul supravegherii unor pacienți cu Alzheimer și Parkinson, fiind o metodă mai puțin invazivă de a învăța despre mișcările acestora, chiar în confortul casei lor, fără ca aceștia să se simtă deranjați de prezența camerelor de filmat. Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce duce la starea cunoscută sub numele de demență.

RF-Pose nu înseamnă neapărat că viața privată a oamenilor nu va fi respectată, fiecare cercetare științifică poate ajuta la progresul omenirii, trebuie doar să urmărim cu mare atenție în ce scopuri va fi folosită aceasta pe viitor.

sursa: https://futurism.com/new-ai-algorithm-can-track-movements-through-wall/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on RF-Pose, inteligența artificială care vede prin pereți (video)

  1. Un schelet care stă pe scaun în fața unui monitor. Mâna dreaptă se mișcă sus și jos în stil excentric pe unghi oblic având o rază de 20 cm. Oare își umflă mingea de fotbal sau ceva mai sinistru?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii