Noutăți

Rezultate excepționale pentru România la Salonul de Invenții de la Geneva: 34 de medalii de aur și 8 de argint

ActiveNews.ro: În perioada 29 martie-2 aprilie 2017 a avut loc cel de al 45-lea Salon Internațional de Invenții de la Geneva — Elveția, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii. Salonul a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elvețian, statul și orașul Geneva, precum și de Organizația Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI.

În standul României realizat sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, care a asigurat selecția invențiilor și plata participării acestora la Salon, au fost prezentate 40 de invenții. Alte 8 invenții românești au fost prezentate pe costuri proprii.

„În urma jurizării a celor peste 2.000 de lucrări prezentate la Salon, Juriul Internațional a decis acordarea a 34 de medalii de aur și a 8 medalii de argint pentru invențiile românești, cărora li s-au adăugat și 10 premii speciale. Palmaresul inventatorilor români a fost completat cu încă 17 premii oferite de delegațiile străine prezente la ziua României. Ca urmare, palmaresul final se prezintă astfel: 34 de medalii de aur, 8 medalii de argint și 27 de premii speciale (10 acordate la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 Martie și 17 acordate cu ocazia organizării Zilei României în stand)”, se spune în comunicat.

Citește mai mult: ActiveNews.ro

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Rezultate excepționale pentru România la Salonul de Invenții de la Geneva: 34 de medalii de aur și 8 de argint

  1. interesanta este istoria acestor inventii – ma refer la cate au fost puse in practica – de catre cine -si unde ? din cate stiu in multe cazuri s-a ramas doar cu … medaliile !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii