Noutăți

Rezolvări miraculoase la starea dintre veghe și somn

Oamenii de știință japonezi care și-au focalizat studiile asupra călugărilor Zen capabili să acceseze stări profunde de meditație au observat că unii dintre ei reușesc să treacă din zona undelor cerebrale alfa în starea theta fără să adoarmă. Cu cât un călugăr este mai experimentat în practica meditației, cu atât mai ușor intră în zona undelor theta, dar asta se întâmplă de regulă la călugării cu peste 20 de ani de meditație.

Efectele interiorizării profunde și ale liniștirii minții

Impresionați de acest lucru, cercetătorii din domeniul biofeedbackului Elmer și Alyce Green din cadrul Fundației Menninger au hotărât să aprofundeze studiile asupra undelor theta, despre care vorbesc în lucrarea lor de bază “Beyond Biofeedback”. Ei au creat un dispozitiv de stimulare cerebrală care permitea subiecților să acceseze gama undelor cerebrale theta. Așa cum o descriu soții Green, generarea acestor unde este asociată cu o stare de interiorizare profundă și cu o liniștire a corpului, emoțiilor și gândurilor, permițând astfel ca lucrurile nevăzute și neauzite în mod normal să ajungă în mintea conștientă sub forma imaginilor hipnagogice, acele imagini care apar în stările dintre veghe și somn.

Magia stării teta și hipersugestibilitatea

Totodată, lucrând independent la aceste studii, Dr. Thomas Budzynski, psiholog și cercetător în domeniul biofeedbackului, a intuit și el magia stării theta și efectele miraculoase care se produc în planul fizic și energetic când subiectul se află sub influența acestor unde cerebrale. Dr. Budzynski a observat că persoanele aflate în starea theta sunt hipersugestibile, pot asimila cantități uriașe de informație într-un timp foarte scurt, sunt foarte creative și găsesc cu ușurință soluții la probleme care, în mod obișnuit, li se par imposibil de rezolvat.

Vindecarea de dependențe

Mai departe, în 1989, Dr. Eugene Peniston și Dr. Paul Kulkosky de la Universitatea Southern Colorado, folosind neurofeedbackul, au întreprins studii extinse asupra unui grup de persoane care sufereau de alcoolism, antrenându-i întâi să acceseze starea afla și treptat starea theta. Au constatat astfel că rata de vindecare era extraordinară, de câteva ori mai mare în rândul subiecților antrenați să acceseze aceste stări, decât în cazul celor din grupul de control. După 13 luni, cei care fuseseră învățați să intre la voință în stările alfa și theta manifestau o capacitate susținută de blocare a tendinței spre recidivă.

Învingerea dependențelor, modelarea personalității, accesarea unor amintiri pierdute și a resurselor minții subconștiente, aflarea soluțiilor la probleme aparent fără rezolvare, dizolvarea convingerilor și a programelor negative în cel mai scurt timp, vindecări miraculoase de boli fizice sau dezechilibre psihice sunt câteva dintre efectele magiei din starea theta. Creierul este un instrument complex și fascinant, capabil să producă orice rezultat pe care îl putem concepe atât timp cât învățăm să accesăm vastul domeniu al minții subconștiente.

Mai mult decât atât, există la ora actuală tehnologii revoluționare pentru stimulare cerebrală și inducerea controlată a celor mai productive stări mentale.  Poți afla mai multe informații despre un astfel de instrument accesibil și pe piața din România aici.

Adevertorial de Anca Ciobotaru


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Rezolvări miraculoase la starea dintre veghe și somn

  1. Undele theta,cel mai probabil,sunt generate de activitatea perceptiei nespecifice.In corp ,pe linga neuronii cu functii exacte exista si neuroni cu functie nespecifica care se grupeaza intr-o retea, de la maduva spinarii la scoarta emisferelor cerebrale,sistemul activator ascendent(SAA).Stim ca acest sistem este responsabil de stare de somn(inhibitie activa a scoartei cerebrale),ritmul nictemeral(alternanta somn-veghe),mentine tonusul scoartei prin pulsuri informind despre starea corpului,dar se pare ca este responsabil si de perceptia extrasenzoriala.Perceptia extrasenzoriala ar putea fi alaturi de cea hormonala un factor de integrare perfecta nu numai la conditiile schimbatoare ale mediului imediat inconjurator ci chiar mai mult,integrarea in universul in care traim.Sunt stari de veghe mai speciale legate de perceptia extrasenzoriala sau de o intrebare siciitoare sau meditatie care le insumeaza pe amindoua.Aceasta stare s-ar suprapune peste activitatea normala,pe linga pulsuri intervenind undele theta!Creierul ar incepe sa caute si sa compare datele, cu cele existente in librarie(ADN),ajungind sa scotoceasca si prin secventele adormite ale ADN-ului rezidual(Odata am avut capacitati care in mod normal nu le mai avem.Insa informatia mai exista).Creierul cauta si compara prin potrivire(,,unde dai si unde crapa!”,obtininduse rezultate neasteptate),sau gaseste exact informatia ceruta.(nu suntem foarte atenti la vise sau anumite stari).Aparatele induc doar unde theta,nu si puls si unda.Nu spun ca nu sunt bune.Sper ca am redat ideea corect!,,orice lucru,cit de simplu,va fi redat in cel mai complicat mod,astfel incit,nimeni nu va intelege nimic”!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii