Noutăți

Revoltă națională în Elveția împotriva 5G. Federația Doctorilor Elvețieni spune că nu există niciun studiu care să certifice siguranța noii tehnologii

  •  
  •  
  •  

Deși Elveția a fost printre primele țări care au început adoptarea tehnologiei 5G, temerile privind riscurile pe care radiațiile ce provin de la antenele care necesare implementării, informează AFP.

Proteste masive se anunță la Berna, la finalul lunii viitoare, dar deja un număr mare de cantoane sunt presate să oprească construcția antenelor 5G, precizează sursa citată.

Un număr tot mai mare de elvețieni și-au exprimat îngrijorarea asupra efectelor negative asupra sănătății ce provin din expunerea la undele electromagnetice ce provin de la noile antene și amenință că vor pune problema interzicerii tehnologiei 5G în cadrul unui referendum.

În februarie, Elveția a făcut un pas foarte mare către 5G când a atribuit frecvențe pentru trei mari operatori: Swisscom, Sunrise și Salt, încasând aproape 350 de milioane de euro în schimb. Operatorii s-au grăbit să anunțe că tehnologia 5G va fi disponibilă în toate orașele țării, dar și la țară sau în zonele montane izolate: 334 de antene 5G erau operaționale în iunie, în toată țara.

Dar după câteva luni, câteva cantoane – inclusiv Geneva -, au decis să stopeze construcția noilor antene, din cauza presiunii publice. Oponenții tehnologiei susțin că 5G-ul expune populația la riscuri fără precedent, atât din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere al mediului înconjurător și cer autorităților să oprească desfășurarea de forțe: deja operatorul Swisscom a anunțat că 90% din populație va avea acces la noua tehnologie până la finalul anului.

Citește mai mult: ActiveNwes.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii