Noutăți

Reversul îmbătrânirii. Episodul 2

 •  
 •  
 •  

Fiecare îmbătrânim cu viteze diferite… iar aceasta se datorează mai multor factori, printre care şi modul în care ne gestionăm energiile biologice, stilul de viaţă, dieta, si la care mai intervine acel ceas biologic care la un moment dat “anunţă” că e vremea să părăsim corpul fizic. Niciodată nu vom găsi două persoane care să îmbătrânească cu aceeaşi viteză. Fotografiile personale prezentate în acest episod nu arată nimic altceva decât diferenţe subiective ale profunzimii unor procese fiziologice ce diferă de la un om la altul chiar foarte mult. Un articol publicat pe internet ne prezintă fotografii senzaţionale ale unui yoghin din Turcia în vârstă de 95 ani care sugerează că a descoperit leacul tinereţii fără bătrâneţe. Dar avem şi exemple din România, precum cel al academicianului Ovidiu Bojor, în vârstă de 90 ani, care e convins că, citez, “a munci cu drag este marele secret al creşterii speranţei de viaţă”. La pagina 171 din cartea lui Michael Fossel numită “Revoluţia Telomerazei” există un citat din Moliere care spune, citez: “Mai mulţi oameni mor din cauza remediilor decât a bolilor”.

Cred că ştiinţa are deja la îndemână instrumentele teoretice şi practice pentru a ne ajuta să eradicăm majoritatea maladiilor degenerative şi a celor legate de îmbătrânire. Dar aceste terapii nu îşi vor putea dovedi eficienţa fără o modificare profundă a stilului de viaţă pentru a atinge acel grad de civilizare, despre care amintea profesorul Fossel, în care războaiele şi bolile să devină doar o amintire a trecutului.

Michael B. Fossel, avînd în prezent vârsta de 66 ani, este profesor de medicină clinică la Universitatea de Stat Michigan şi este autorul mai multor cărţi despre îmbătrânire. Michael este cel mai bine cunoscut pentru opiniile sale privind terapia telomerazei ca un posibil tratament pentru senescenţă, adică pentru îmbătrânirea celulară. A urmat masteratul la Stanford Medical School, după care a câştigat un titlu de doctor BA (cum laude) şi a făcut încă un masterat în psihologie la Universitatea Wesleyan urmat apoi de un doctorat în Neurobiologie la Universitatea Stanford.

În cartea sa Revoluţia Telomerazei, autorul Michael Fossel afirmă următoarele: “Suntem la un pas de a face un salt imens înainte şi vom deveni capabili să reversăm procesul de îmbătrânire într-un mod evident şi izbitor. Suntem pe cale de a vindeca şi nu doar de a preveni maladiile legate de îmbătrînire dar, mai mult, putem reseta procesul de îmbătrânire ca atare.”

Cristian Mureșanu

Urmăriți aici interviul pe care l-am realizat pentru TVR Cluj cu Michael Fossel:

 

EPISODUL 1


EPISODUL 2


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

7 Comments on Reversul îmbătrânirii. Episodul 2


 1. … Ovidiu Bojor, în vârstă de 90 ani, care e convins că, citez, “a munci cu drag este marele secret al creşterii speranţei de viaţă”.

  Genial este omul acesta!

  Am avut sansa sa-l vad in carne si oase cand eram prin clasa a IX-a,
  acum multi ani, ni l-a adus la clasa doamna diriginta, (profa de fizica altfel), iar senzatia mea, cand il vad pe domnul Bojor astazi, (la televizor), este ca domnia sa n-are legatura cu timpul.

 2. …Ovidiu Bojor, este un om deosebit, extraordinar, un spirit
  viu, tanar…ne bucuram de fiecare data cand il putem vedea
  si cand ascultam povetele Domniei sale din emisiunile televizate…
  Este o bucurie ca asemenea oameni traiesc printre noi! :))

 3. …de fapt, secretul tineretii fara
  batranete este un spirit plin de daruire, pace,
  iubire si lumina :))

 4. …si ignoranta, detasare, nepasare…De fapt da, asa este…daca nu te complici sa te gandesti ce se intampla cu cei care mor, cei dragi sau cei pe care ii vezi la stiri (accidente, boli, atentate etc) ci pur si simplu esti binecuvantat cu credinta ca vor ajunge intr-o lume mai buna si…punct. Important este ca tu esti in viata, mananci, bei sanatos, lasa ca altii mananca cancer pe paine.

  Nu domnule, cei care au ajuns la varste inaintate nu au facut-o din ignoranta, pentru ca aveau spirit de daruire si de iubire ci pentru ca au trecut prin foc si sabie, au vazut in tot acest timp suficiente orori si au suferit pierderi pe care altii nu le pot suporta intr-o viata scurta, intr-un timp mai scurt, ei au avut timpul necesar sa le digere si organismul a produs substantele necesare supravietuirii lor in conditii de foamete si razboi. Nu traiesti 100 de ani daca stai in puf si plutesti pe un norisor alb, plin de iubire si pace si eventual cu o dieta vegana, ca asa-i la moda.

 5. …Multa sanatate tie si celor dragi stimate Andrei!

  in a doua parte a comentariului iti dau perfecta dreptate…prima parte
  in care se pare ca vrei sa-mi continui comentariu este departe de ceea ce m-ar reprezenta sau de ceea ce as spune eu. Scenariul,eticheta pe care ai incercat sa o aplici,imprimi, asupra mea este propria ta perceptie, te caracterizeaza pe tine dragul meu. Multumesc, altadata nu te mai deranja …

 6. Seria 2 partea 1 https://youtu.be/unUKVkcR1a4
  Eveniment exceptional al anului 2017 la Stiinta si Cunoastere: REVERSUL IN TIMP BIOLOGIC SI VINDECAREA MALADIILOR DEGENERATIVE

 7. Nu cred ca totul se reduce la pastile, la niste ratamente fizice anti-imbatranire … partea psihica este cel putin la fel de importanta … Degeaba rescri tu genetica daca nu rescrii programul la nivel energetic, informational.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii