Noutăți

Revelionul pe meridianele lumii

  •  
  •  
  •  

Insulele Line (parte din Kiribati) și Tonga sunt exemple ale primelor locuri care întâmpină Anul Nou, în timp ce Insula Baker (un atol nelocuit, parte din Insulele Minor Outlying ale Statelor Unite) și Samoa Americană sunt printre ultimele.

De Revelion, unii creștini participă la o slujbă din noaptea de veghe. Sărbătorile au loc, în general, după miezul nopții, în ziua de Anul Nou, 1 ianuarie.

Rwandezii sărbătoresc Ajunul Anului Nou mergând la biserică, participând la adunări sociale și organizând activități în familie. Slujbele încep de obicei de la ora 18 pentru biserica romano-catolică și la ora 22 pentru protestanți.

La ora 00:00, președintele rostește un discurs de sfârșit de an care este transmis în direct la multe posturi de radio și televiziune. Artificiile au fost introduse în ultimii ani, cele mai importante spectacole având loc la Centrul de Convenții Kigali, Dealul Rebero, Muntele Kigali.

Sărbătorile tradiționale din Argentina includ o cină de familie cu mâncăruri tradiționale, inclusiv vițel tonné, asado, sandvișuri de miga, piononos. Ca și desert: turrón, mantecol și pan dulce.

Cu puțin înainte de miezul nopții, argentinienii se înghesuie pe străzi pentru a se bucura de artificii și a aprinde petarde.

Prima zi a Anului Nou este sărbătorită la miezul nopții cu cidru sau șampanie.  Cetăţenii din La Plata au o tradiţie îndelungată făcând păpuşi uriaşe, în mare parte din hârtie şi lemn, cu nişte artificii pe ele, pentru a le arde mai târziu, după miezul nopţii.

Sărbătoarea este pe timpul verii, ca în multe țări din America de Sud, așa că multe familii de Anul Nou sunt văzute în centrele turistice de pe coasta atlantică argentiniană (Mar del Plata, Necochea, Villa Gesell, Miramar etc.).

În Bangladesh, sărbătorile de Anul Nou au loc în toată țara, mai ales în Dhaka, Chittagong, Sylhet, Rajshahi, Khulna, Barishal, Cox’s Bazar etc. Sărbătorile au loc în cea mai mare parte noaptea.

În această zi, Bangladeshii merg la petreceri în club sau hoteluri, plaje, pe marginea drumurilor aglomerate și pe podurile unde petardele explodează pe cer noaptea.

În acea zi, Cox’s Bazar devine o destinație turistică populară atât pentru turiștii din Bangladesh, cât și pentru cei străini. Uneori, căsătoriile și nunțile au loc în cluburi în noaptea de 31 decembrie, astfel încât Bangladeshii să se poată bucura mai mult.

Musulmanii în timpul ultimei rugăciuni a anului se roagă pentru ca Dumnezeu să-i binecuvânteze și anul care vine să fie rodnic. Hindușii organizează o Puja pentru ca anul care vine să fie rodnic pentru ei.

Creștinii merg la biserici pentru o slujbă de noapte de veghe până la miezul nopții, rugându-se pentru binecuvântare în noul an care vine, deoarece este, de asemenea, parte a împlinirii sezonului de Crăciun.

Estonienii decorează satele, vizitează prietenii și pregătesc mese bogate. Unii cred că estonienii ar trebui să mănânce de șapte, nouă sau douăsprezece ori în ajunul Anului Nou.

Acestea sunt numere norocoase în Estonia; se crede că pentru fiecare masă consumată, persoana capătă puterea atâtor bărbați în anul următor.

Mesele nu ar trebui să fie complet terminate – unele alimente ar trebui lăsate pentru strămoșii și spiritele care vizitează casa în noaptea de Revelion.

Mâncarea tradițională de Anul Nou include carne de porc cu varză murată sau varză murată estonă (mulgikapsad), cartofi copți și suedezi, cu cap de porc și cârnați albi în sânge.

Băuturile tradiționale de Anul Nou includ bere și hidromel, dar vinul fiert și șampania au devenit preferatele moderne.

Foto wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii