Noutăți

“Reuniunea apelor” – Locul unde Rio Negro întâlnește Amazonul

La aproximativ 10 kilometri de orașul Manaus , nordul Braziliei, Rio Negro, Râul Negru, se varsă în marele fluviu Amazon. Însă apele nu se amestecă imediat; acestea curg aproape paralele una față de alta pe o distanță de 6 km, creând astfel unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale de pe continentul sud american.

“Reuniunea apelor” sau Encontro das Aguas în portugheză, este una dintre principalele atracții turistice din Manaus. Anual, sute de mii de turiști vin aici din toate colțurile lumii pentru a vedea această minunată îngemănare pe care apa o „desenează”.

meeting-of-waters-manaus-56 meeting-of-waters-manaus-46 meeting-of-waters-manaus-26

Rio Negro este cel mai mare afluent al Amazonului și cel mai mare fluviu cu apă neagră din lume. Culoarea se datorează vegetației mlăștinoase tropicale care ajunge în această apă. Pe de altă parte, Amazonul este nisipos, culoare sa fiind una maronie.

Ambele râuri au o apă diferită ca densitate, viteză de curgere și temperatură. Mai multe companii din turism oferă excursii cu barca la locul exact unde cele două râuri se întâlnesc. Cel mai bun moment pentru o astfel de excursie este între ianuarie și iulie. Aceste excursii sunt de obicei combinate cu un tur al Parcului Ecologic Janauary unde se pot observa și face fotografii cu nuferii și alte plante acvatice.

meeting-of-waters-manaus-12 meeting-of-waters-manaus-32

sursa: NASA / Lonely Planet

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii