Noutăți

Retezatul este în proprietate… AUSTRIACĂ. De 10 ani, urmașele grofului ungur Kendeffy au fost împroprietărite cu 15.000 de hectare de păduri și pășuni

 •  
 •  
 •  

Atunci când se spune că o mare parte a Transilvaniei a ajuns în proprietatea unor străini, nu este o figură de stil. În mod samavolnic, urmașilor vechilor asupritori din Transilvania, fie ei unguri sau autrieci, li s-au retrocedat clădiri istorice, păduri, pășuni și terenuri agricole, chiar sate întregi. prin manevre cum numai în România sunt posibile.

Cu siguranță cea mai coruptă țară din Europa, România este putredă din zona politică, până în zona justiției, ceea ce face ca orice decizie de reîmproprietărire de acest fel să trezească neîncrederea oamenilor cu mintea întreagă în corectitudinea actului de justiție.

Încet, încet, România și românii sunt spoliați de tot ceea ce aveau în 1989.

Un caz absolut bulversant este cel al reîmproprietăririi urmașelor grofului Kendeffy – austriecele Maria Kendeffy şi Elisabeth Pongracz – care în anul 2006 au devenit proprietarele unei mari părți din Retezat, primind prin instanță o retrocedare de tocmai 15.000 de hectare de păduri și pășuni, din care 12.000 în Retezat. Statul Român  are acum aici doar 7.000 de hectare în proprietate.

De mai mulți ani, drepturile obținute de cele două austriece este contest de Curtea de Conturi care, în 2013, conform Adevărul.ro  a publicat „Sinteza Raportului de audit privind Situaţia patrimonială a fondului forestier din România, în perioada 1990 – 2012”, în care a arătat că reconstituirea dreptului de proprietate după solicitarea celor două moştenitoare ale familiei Kendeffy a fost nelegală.

Tot Adevărul ne mai informează că Magistraţii Judecătoriei Haţeg au amânat pentru 2017 soluţionarea dosarului Retezat, în care Academia Română a solicitat constatarea nulităţii absolute a titlurilor de proprietate prin care austriecele Maria Kendeffy şi Elisabeth Pongracz, moştenitoare ale familiei Kendeffy au primit în 2006 peste 15.000 de hectare de păduri şi păşune în Retezat (comuna Râu de Mori şi comuna Pui). Procesul a început în 2009 la Judecătoria Haţeg, iar cauza este una complexă.

Dar întrebarea care se pune este cum a fost posibil ca o instanță din România să le retrocedeze o astfel de proprietate urmașelor unui grof ungur și ce ar trebui să pățească cei care au făcut-o?!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Sursa foto: Retezat


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

6 Comments on Retezatul este în proprietate… AUSTRIACĂ. De 10 ani, urmașele grofului ungur Kendeffy au fost împroprietărite cu 15.000 de hectare de păduri și pășuni

 1. In curand, noi romanii, o sa devenim chiriasi in propria tara, asta multumita cozilor de topor care s-au perindat 27 de ani pe la conducerea tarii. Singura noastra sperantza(dar de 2 bani), ar fi sa ne ajute bunul Dumnezeu, sa vina la conducerea Romaniei un regim militar-national-ortodox, care sa nationalizeze absolut tot in aceasta tara. Bineinteles ca asa ceva nu poate fi posibil, decat intr-o alta conjunctura geopolitica pt Romania si neaparat, inr-o alta structura de securitate.

  • Vlade, de ce ortodox ? Nu este destul ce face mizerabila biserica ortodoxa? Acum vrei sa le dai si putere politica si militara… constiinta ta ce mai zice ? Se simte bine ?

 2. Toate aceste nenorociri care se intampla in Romania de un sfert de secol au o singura cauza: netrebnicia si inalta tradare a acestor nemernici care isi zic politicieni si pe deasupra si parlamentari.Totul s-a intamplat sub obladuirea si avizul lor.Marea intrebare e urmatoarea: de ce romanii continua sa ii voteze? Cand ma gandesc la rezultatul votului din decembrie,imi vine sa imi iau campii.
  Mai mult: de ce partidele nationale/nationaliste au luat impreuna doar in jur de 5 procente,neintrand niciunul in Parlament,la modul in care se spune ca bazinul electoral nationalist este de 10-15%? Dupa mine,exista doua explicatii,cine mai stie si altele,sa le spuna sa ma lumineze si pe mine:
  1.Discursul nationalist confiscat de PSD
  2.Discreditarea discursului nationalist prin prezenta unor personaje supertoxice gen Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu.Sa il aud pe Ghita vorbind despre patriotism,el marele hot al tarii,a fost cel mai oripilant lucru posibil.Aici intervine marea vina a mass-media si a formatorilor de opinie:nimeni,absolut nimeni nu l-a infierat pe acest nemernic care s-a culcat hot si s-a trezit patriot! Rusine!
  Ca votant ANR,simt o mare amaraciune si furie ca romanii au gasit de cuviinta sa bage in Parlament aceiasi netrebnici,cand au avut niste alternative extraordinare:Marian Munteanu,Avram Fitiu(Doamne,ce OM!),Dan Tanasa.
  Concluzia: ne meritam soarta cu varf si indesat.Spor la furat si tradat in continuare!

  • A treia explicatie – alegerile sunt fraudate. Asa au fost de la revolutie incoace. Este imposibil ca ANR sa fi avut atat de putine voturi avand in vedere de cati oameni i-au votat, doar printre cei pe care ii cunosc eu.
   Nu zic ca ar fi depasit partidele cunoscute, dar pragul sigur l-au atins.
   Romania nu va fi lasata niciodata sa aiba lideri nationalisti, nu este in interesul nimanui (in afara de prostii de romani) sa fie la conducerea tarii oameni care pun interesul tarii deasupra intereselor personale.
   Simplu.

 3. Preferati razboiul? Da, am platit linistea din Romania.

  • Care liniste,stimabile/stimabilo? Linistea asta care miroase a moarte programata,moartea unui neam? Asa liniste doresti? Si care razboi? Ghiduse mai sunt mintile unora,asta ca sa ma exprim elegant…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii