Noutăți

Victor Orban îi dă o lovitură grea lui SOROS: cea mai cunoscută universitate fondată de către Soros în Ungaria se află pe punctul de-a fi închisă!

  •  
  •  
  •  

După ce în Ungaria va intra în vigoare o lege prin care s-au introdus noi prevederi legate de funcționarea universităților străine de pe teritoriul țării, o cunoscută universitate fondată de către George Soros și-ar putea închide porțile. Este vorba despre Central European University, ce funcționează în țara vecină de 26 de ani. După cum relatează ActiveNews, cerințele nou introduse pentru univesitățile  străine par a viza direct instituția de învățământ superior înființată de către miliardarul Soros (adversar al politicii conservatoare a guvernului Orban).

Prin noul act normativ, au fost drastic înăsprite cerințele pentru universitățile străine. Probabilitatea închiderii instituției de învățământ menționate e destul de mare, din moment ce a fost luată în calcul chiar de către cei aflați la conducerea sa. La rândul său, premierul Viktor Orban n-a ezitat să formuleze critici la adresa organizațiilor susținute de către miliardarul american, susținând că s-a încercat eliminarea guvernului său de la conducere și că se împotrivesc legislației anti-migrație adoptate de către Ungaria.

c

Una dintre prevederile legii trimise parlamentului este ca universitățile străine să dețină campusuri atât în Ungaria, cât și în statul de origine, criteriu pe care, deocamdată, Central European University nu-l poate îndeplini, deoarece activează doar în Ungaria. Universitatea Central Europeană a emis, deja, un comunicat în care se specifică faptul că i se impune să-și înființeze un capus și la New York, ceea ce nu conferă avantaje educaționale, dar ar atrage costuri suplimentare.

În februarie, la Budapesta era anunțat un proiect legislativ de obligare a ONG-urilor de pe teritoriul maghiar să declare cuantumul finanțărilor obținute din afara țării. Vicepreședintele formațiunii Fidesz declara, la momentul respectiv, potrivit ActiveNews, că ar putea fi nevoie ca Ungaria că fie „curățată” de o serie de organizații non-guvernamentale, în condițiile în care bugetele lor se bazează, în proporție de 5-10%, pe finanțările venite de peste hotare. După cum arată sursa menționată, „fundațiile Open Society sunt active în Ungaria de trei decenii, iar Soros a finanțat burse externe inclusiv pentru mai mulți politicieni maghiari.” Și pentru unii politicieni români, s-ar putea adăuga!

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.activenews.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii