Noutăți

Restaurantul roboților din China. Servirea și prepararea mâncării este făcută de mașini automate

Dacă veți ajunge vreodată în orașul chinez Harbin, veți descoperi, chiar în centrul orașului, un restaurant extrem de interesant în care nu veți fi servit de chelneri umani… ci de roboți. Nu există de fapt aproape deloc personal uman aici. Cei 20 de roboți sunt programați să gătească, să servească și să îi întâmpine pe gurmanzi. Restaurantul a fost deschis în iunie 2012 și a devenit un loc inedit în capitala provinciei Heilongjiang.

Încă de la intrare o să fiți întâmpinat de un uşier robot care își va întinde brațul mecanic și într-un gest plin de curtoazie ne va spune: “Pământene, bună ziua. Bine ai venit la Restaurantul roboţilor!”.

d3r3r44 rr4r44 effvv f44r

Clienții își pot apoi plasa comanda cu ajutorul unei tablete, aceasta fiind transmisă ulterior cu ajutorul internetului către unul dintre cei patru bucătari-roboți care sunt capabili să gătească diferite feluri de mâncare. Odată ce comanda este gata, un chelner de robot, care rulează de-a lungul pistelor de pe podea, o duce de la bucătărie la masa clienților.

Roboții au între 1 – 1,2 metri înălțime și pot afișa 10 expresii faciale diferite. Mașinăriile au o autonomie de lucru de cinci ore, după care bateria este lăsată să stea la încărcat aproximativ două ore. Personalul nu este tocmai ieftin – fiecare robot a costat între 31.500 și 47.000 de dolari americani. Investiția totală în restaurant a fost de 790.000 de dolari, însă dezvoltatorii susțin că afacerea a meritat fiecare ban cheltuit. Și clienții sunt bucuroși; în afară de experiența futuristă la care asistă, nu sunt nevoiți să dea bacșiș…

sursa: http://www.amusingplanet.com/2013/02/robot-restaurant-in-harbin-china.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii