Noutăți

RESPECT! Liderul grupului minorităților naționale din Parlament: “UDMR să vorbească în nume propriu, nu în numele tuturor minorităților!”

  •  
  •  
  •  

Ieri a avut loc la Parlament o ședință solemnă, spre reamintirea celor care și-au dat viața pe parcursul evenimentelor petrecute la sfârșitul anului 1989. Dacă tot s-au trezit din nou pe posturi de parlamentari, unii „aleși ai neamului”, veșnic „discriminați” (dovada cea mai bună fiind faptul că intră mereu la guvernare și au locuri în Parlament!), se simt datori să reia vechea propagandă, chiar dacă problemele invocate nu mai sunt de actualitate, găsindu-și demult rezolvarea, și chiar dacă abaterile de la subiectele puse în discuție sunt vizibile de la distanță.

După cum relatează ActiveNews, la ședința parlamentară ținută ieri, în memoria celor care au făcut sacrificiul suprem în timpul evenimentelor din 1989, „reprezentantul UDMR, Attila Korodi, s-a folosit de prilej pentru a reitera una dintre temele favorite ale propagandei maghiare: așa-zisa persecuție a minorităților etnice din România”.

După cum arată sursa citată, afirmațiile membrului UDMR n-au rămas fără replică. Astfel, deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minorităților naționale din România, „a transmis un mesaj către UDMR, cerându-i să nu mai vorbească în numele tututor minorităților, ci doar în nume propriu”.

Potrivit ActiveNews, informația a fost publicată de către deputatul Daniel Gheorghe: „Sunt la ședința solemnă a Parlamentului României cu ocazia aniversării celor 27 de ani de la Revoluția din decembrie 1989. Reprezentatul UDMR, Attila Korodi, în scurta intervenție avută, a reiterat propaganda maghiară cu privire la persecuția minorităților etnice în România.

Ca răspuns, liderul grupului parlamentar al minorităților naționale din România, Varujan Pambuccian, a cerut celor din UDMR să nu mai vorbească în numele minorităților etnice din România, ci doar în nume propriu. Respect!

Text: Tomi Tohaneanu

Sursă: ActiveNews


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii