Noutăți

Remedii naturale cu… ghiocei!

  •  
  •  
  •  

Stiați că în ghiocei, cu precădere în bulbii acestora, se află substanțe cu proprietăți terapeutice? Acestea fac parte din rândul alcaloizilor precum: galantamonul, galatidină, galantamina, nivalină și anticolinesteraza, care pot fi folosite ca tratamente medicale?

gf-handel

În medicina populară era cunoscut sucul obținut din presarea ghiocelului proaspăt care se utiliza împotriva pistruilor și a parezelor. Infuzia din ghiocei era folosită împotriva petelor de pe piele care apar odată cu îmbătrânirea.

În prezent, este cercetată și folosită substanța activă din această floare, numită galantamină, care poate fi utilă în tratamentul bolilor Alzheimer și HIV. Aceeași substanță se regăsește și în narcise.

Aceste substanțe prescrise de medici în doze adecvate au efecte citostatice și tonice asupra plăcilor neuromusculare. S-a demonstrat că extractele din această substanță au o acțiune curativă și în astenia mialgică și în reducerea sechelelor rămase în urma poliomielitei.

royal-albert-laurentian-snowdrop-598-p
În Asia, ceaiul din ghiocei uscați este folosit pentru întărirea memoriei dar și pentru regenerarea organismului.

Laboratoare internaționale studiază realizarea chimică a substanței conținută de ghiocel (galantamină) pentru a se produce pe scară largă și a mări posibilitățile de tratare a bolilor mai sus menționate.

Există numeroase varietăți de ghiocei, cu flori simple sau duble, care diferă prin mărime și floare dar și prin perioada de înflorire. Ghioceii nu trebuie confundați cu 2 plante asemănătoare: lușca și ghiocelul bogat. Acestea sunt mult mai mari și au toate cele șase petale de aceeași mărime.

Close-up of a ladybug on a snowdrop

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: kew.org, heilkraeuter.net, botanical.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii