Noutăți

Religia dacilor, religia celor care se credeau nemuritori

 •  
 •  
 •  

Acum peste 2.500 de ani, Zalmoxis, omul îndumnezeit care a colindat pământurile țării noastre, a realizat o reformă spirituală excepțională, un întreg popor transformându-se într-unul convins de nemurirea sufletului…

Geto-dacii, cei admirați de Pitagora și Platon pentru înțelepciune, cei respectați de romani pentru teribilele calități de războinici, și-au construit o lume magică, sacră, care le-a dat puterea de a fi mai mult decât majoritatea neamurilor din jur.

Dar oare unde a fost reședința lui Zalmoxis? De unde a început, în secolul VII î. Chr., reforma pe care a realizat-o?

sarmis mistic

Astăzi știm încă puține lucruri despre acea vreme încărcată de taine, despre continuatorii marelui Zalmoxis. Cu toate acestea, o serie de tradiții străvechi, păstrate până astăzi în practica populară, ne vorbesc despre o cunoaștere surprinzătoare a tainelor naturii și ale vieții pe care strămoșii noștri le aveau.

Totuși, multe lucruri încep să se lămurească. În emisiunile de mai jos, vă invit să porniți, alături de mine și de istoricul Dan Oltean, într-o călătorie fascinantă către misterele religiei geto-dacilor și ale poporului care era convins de nemurirea sa.

Cei care doriți să citiți și cartea RELIGIA DACILOR, scrisă de Dan Oltean, o carte ca se bazează pe o bibliografie de peste 500 (cinci sute) de lucrări antice, medievale și moderne care vorbesc despre religia geto-dacilor, o carte abordată dintr-o perspectivă multidisciplinară, o puteți cumpăra de aici: http://dacia-art.ro/products-page/carti/

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

 

PRIMA PARTE

 

PARTEA A DOUA

Comandă cartea pe http://dacia-art.ro/products-page/carti/

Religia-Dacilor


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

6 Comments on Religia dacilor, religia celor care se credeau nemuritori

 1. Va multimesc pentru efortul depus, sa cunoastem adevarata istorie a Romaniei !

 2. Simona Radu // 7 iulie 2015 at 18:47 // Răspunde

  O emisiune deosebită, cu doi oameni deosebiți! Dacă pe tine, Daniel (îmi permit să/ți spun astfel, pentru că deja te consider un vechi și bun prieten), dacă pe tine, deci, te iubeam mai de mult, acum m-a cucerit și domnul Dan Oltean. S-au spus adevăruri mari aici, pe parcursul celor două părți, care ar fi trebuit auzite de mulți. Felicitări! Aș vrea să apuc ziua în care toate acestea vor fi recunoscute de lumea întreagă!

 3. Eu as spune ca “stiau ca sunt nemuritori” nu “se credeau” pentru ca aceasta credinta era venita din experienta, din trairea vie a nemuririi, nu doar din imaginatia mintii.

 4. Macicasan Cristina // 5 noiembrie 2016 at 8:52 // Răspunde

  Barbar = purtator de barba

 5. Șugar Arina // 28 mai 2017 at 21:19 // Răspunde

  Monentan stocul pentru cartea Religia Dacilor a lui Dan Oltean este epuizat. stie cineva daca va mai aparea inca un stoc tiparit al acestei carti ?

 6. Toate-s bune si frumoase pana ajungem la conspiratii, ale bulgarilor, al vaticanului etc. Lipsesc numai masonii,cabalistii,si asasini lui Kennedy. Eu nu ma simt de loc mandra ca antecesorii mei au distrus Roma. Mi se pare ca erau la fel de barbari, sau de civilizati, ca toti ceilalti barbari de pe lumea zilei. La fel ca an ziua de azi. Dar ca exista un complot mondial ca sa-i opreasca pe romani de asi regasi indentitatea este provincial si patetic!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii