Noutăți

Reînvierea Marii Bariere de Corali…

Suprafetele tot mai intinse de corali morti din cadrul Marii Bariere australiene ar putea fi reinviate cu ajutorul unor sunete ambientale, specifice coralilor sanatosi, sunete difuzate sub apa de boxe speciale.

Scopul este atragerea in aceste zone a pestilor, care actioneaza ca niste „sanitari”, curatand reciful si facand loc pentru cresterea de noi corali. Astfel, poate incepe procesul revigorarii intregului ecosistem, grav afectat, in ultimele decenii, de frecventele valuri de caldura care au dus la „albirea” coralilor.

Biologul marin Tim Gordon, de la Universitatea Exeter a instalat, impreuna cu colegii sai, boxe submarine in zonele cu corali morti din jurul Insulei Lizard.

Din aceste boxe se revarsa sub apa sunetele specifice emise scoase de un recif de corali sanatosi – inclusiv sunete facute de bancurile de pesti, de crevete sau de alte creaturi care traiesc, in mod normal, in recifele coraligene.

Pestii sunt esentiali pentru ca recifele coraligene sa functioneze ca niste ecosisteme sanatoase. Atragerea in aceste zone lipsite de viata a unor noi populatii de pesti si dezvoltarea acestora ar putea ajuta la declansarea procesului natural de recuperare, eliminand pagubele facute de incalzirea globala in multe recife coraligene din intreaga lume”, precizeaza Gordon.

Citește mai mult: Magazin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Reînvierea Marii Bariere de Corali…

  1. Cercetatorul ROMAN Ioan Davidoni a creat “ingrasamantul magnetic” , care are si capacitatea de a reface coralii marini . cine poate si vrea poate transmite ibformatia lui Tim Gordon , pentru colaborare cu ROMANUL Ioan Davidoni .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii