AIM radionica curs online

Noutăți

Recunoaștere facială în loc de “strigarea” catalogului – experiment într-o școală din Suedia. Video

TVR: O școală din Suedia a introdus un sistem de recunoaștere facială a fiecărui elev. Este, de fapt, un catalog electronic aflat, deocamdată, în faza experimentală. Când elevii intră în clasă, senzorii aparatului se declanșează, iar sistemul știe numele celui care participă la curs. La început au fost câteva voci, mai ales printre părinți, care au contestat experimentul ce a avut loc în toamnă, dar până la urmă au cedat.

Denise Marklund, elevă: “Camera înregistrează că sunt aici, iar senzorii aceia verzi înregistrează că sunt prezentă“.

Un simplu calcul arată că profesorii pierd într-un an școlar cam 17 mii de ore doar făcând prezența. Acesta a fost, de fapt, principalul motiv al experimentului care folosește o tehnologie ce garantează siguranța copiilor. Jorgen Malm, directorul școlii: “Cred că, pe viitor, aceasta ar fi soluția, dar mai întâi trebuie să evaluăm rezultatele acestui experiment“.

Dar acest tip de monitorizare este o chestiune delicată. În China, de exemplu, există nenumărate exemple despre cum aceste sisteme biometrice sunt folosite pentru a controla comportamentul populației. La școala suedeză, sistemul a fost folosit doar la o singură clasă, pe o perioadă determinată. Creatorul său spune că tehnologia folosită doar înregistrează intrarea elevului în clasă și nu analizează datele obținute. (Sursa: TVR)

 Video Experiment într-o școală din Suedia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii