Noutăți

De ultimă oră: record doborât de un ciorchine de struguri

Ce înseamnă struguri perfecți? Cum putem deosebi un ciorchine normal de unul perfect și de ce costă o avere un bob de strugure considerat mai special decât altul?

Noi nu avem răspunsuri concrete la aceste întrebări, dar se pare că în Japonia s-a găsit o cale de a da un răspuns: un ciorchine de struguri “perfecți” a fost vândut la licitație pentru prețul record de 1 milion de yeni (7.460 de euro), adică 287 de euro pentru fiecare bob de strugure, relatează agenția franceză de presă.

Japan Ruby Roman
Cât de gustoși pot fi acești struguri? Ce combinații chimnice pot produce aceste boabe de struguri odată ajunse în organism? Au fost vânduți doar pentru ornament?

“Ciorchinele care numără 26 de boabe de struguri roșii a fost scos la licitație la Kanazawa, localitate aflată la 300 de kilometri nord-vest de Tokyo și a doborât recordul înregistrat anul trecut, când un astfel de ciorchine s-a vândut pentru suma de 550.000 de yeni. Fiecare bob al acestui ciorchine “perfect” are dimensiunile unei mingii de ping-pong și cântărește cel puțin 20 de grame”, relatează AFP.

Cel care a cumpărat costisitorul fruct, este Masayuki Hirai, bucătar (chef) la Hotelul Nikko din Kanazawa.

a82e0917-71af-4389-9f08-5dff422eea0a
De multe ori, Japonia oferă fructe de cea mai bună calitate, sofisticate și foarte scumpe, drept
cadouri. De aici se creează titluri naționale și piețe profitabile pentru magazinele de fructe care se dezvoltă astfel. Se vând, de exemplu, pepeni de forme geometrice (pătrat, sau în forma de inimă), sau piersici albe de mărimea capului unui copil nou-născut, care pot atinge suma de 2.000 de yeni.

Masayuki, cumpărătorul strugurilor, a spus că a vrut să arate lumii ce fel de atracții oferă zona turiștilor care vizitează Ishikawa. Orașul este conectat la calea ferată de mare viteză, ceea ce ușurează călătoria celor care se aventurează în această parte a țării. El a spusstrugurii vor fi serviți ca desert la restaurantele hotelului, în următoarele câteva zile.

Japonia este cunoscută ca o țară în care fructele pot costa o mică avere. Pentru cei din domeniu, țara este considerată… raiul pe pământ al fructelor!

La începutul acestui an, aventurierii acestor vânzări, de cele mai multe ori licitații adevărate, au plătit 1,5 milioane de yeni pentru o pereche de pepeni Yubari din Hokkaido, în nordul Japoniei.

Cu acești struguri vânduți ieri, Japonia și-a doborât propriul record în domeniul vânzărilor de struguri.

5
surse: indian express, agenția franceză de presă, presstv, AFP


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on De ultimă oră: record doborât de un ciorchine de struguri

  1. Doamne cita minte le trebuie unora…, toate mutatiile astea genetice nu se cheama fructe, dar intr-o tara cu o populatie inghesuita si prea multe
    ore risipite pe internet ce sa asteptam de la ei:”strugurele perfect” bravo….

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii