Noutăți

Recenta transmisiune „live” de la Stația Spațială Internațională a fost o mare păcăleală. Milioane de privitori au fost trași pe sfoară!

Zilele trecute a fost postată și a făcut furori pe Facebook o interesantă filmare, o transmisiune „în direct” de pe Stația Spațială Internațională. Era înfățișată acolo munca pe care o realizau doi astronauți în afara stației spațiale. Pe fundal se zărea Pământul, în toată splendoarea sa. Firește că nu îi e dat oricui să vadă așa ceva zilnic. Firește că activitatea astronauților a stârnit un imens interes și că numărul de aprecieri, vizualizări și distribuiri a fost pe măsură.

Viralul a adunat nu mai puțin de 27.000.000 de vizualizări și 870.000 de comentarii. A fost distribuit de peste 528.000 de ori! Transmisiunea de pe Facebook a durat peste două ore. Privitorii au stat lipiți de ecrane și au examinat cu atenție imaginile cu activitățile astronauților și cu Terra văzută de la înălțime.

ssi

La bordul stației spațiale au fost găzduite până acum 47 de echipaje permanente trimise de către americani, ruși, canadieni, japonezi și agențiile spațiale europene. Stația spațială cântărește sute de tone și înconjoară globul pământesc la fiecare 90 de minute, cu o viteză de peste 28.163 km/h.

Toată lumea era convinsă de veridicitatea trasmisiunii până când specialiștii de la NASA au negat că așa s-ar fi petrecut lucrurile. Nu a fost vorba despre o transmisiune „live”! Operațiunile „în direct” semănau, spun experții, cu o activitate care s-a desfășurat cu trei ani în urmă. Realitatea este că niciun astronaut nu a mai efectuat vreo misiune în afara stației spațiale internaționale de la 1 septembrie, anul curent.

Privitorilor li s-a livrat exact ce voiau să vadă, însă nu li s-a spus că-i vorba despre o filmare mai veche ori despre îmbinarea mai multor filmări din trecut. A fost… o ciorbă reîncălzită, dac-ar fi să spunem lucrurilor pe nume. Dar una consumată cu plăcere. Încă o dată se confirmă vorba strămoșească: „nu tot ce zboară se mănâncă”. Imaginile au fost interesante, ce-i drept!

s-3

s

s-1

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă informații și imagini: www.dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Recenta transmisiune „live” de la Stația Spațială Internațională a fost o mare păcăleală. Milioane de privitori au fost trași pe sfoară!

  1. Mi se parea mie ca am mai vazut odata imaginile….

  2. Ma tem ca aceasta retransmisie s-a facut ca sa se mai inmulteasca numarul celor care cred ca pamantul e plat! Nu poate fi doar un accident! Acesti indivizi sunt ca parazitii, sunt peste tot, oriunde cauti dai de comentariile lor! Cineva are niste scopuri de care noi nu stim „inca”!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii