Noutăți

Reamintindu-ne de Proiectul Blue Book… (Video)

Pe 17 decembrie 2019, analistul MJ Banias publica în revista Popular Mechanics un articol intitulat „Acum 50 de ani, Fortele Aeriene au încercat sa faca OZN-urile sa plece. Nu a functionat”.

Într-adevar, acum cincizeci de ani, US Air Force a anuntat închiderea celui mai cunoscut program de investigare a OZN-urilor, proiectul Blue Book.

În timp ce obiectivul guvernului era acela de „a face OZN-urile sa plece”, a fortat o comunitate sa ia problema în propriile sale maini. Si a functionat…

Evenimentele care s-au succedat din 2017 încoace sunt doar un indiciu ca subiectul OZN-urilor ramane mai fierbinte ca niciodata în constiinta publica. Dar nu am fi ajuns aici daca nu ar fi fost Blue Book.

În 1947, în urma unui sir de „observari de farfurii zburatoare”, US Air Force a început o campanie destinata întelegerii fenomenului OZN. A creat, în taina, un proiect, cunoscut sub numele de Sign, pentru a investiga rapoartele primite.

Potrivit unor cercetatori, unul dintre presupusele documente finale ale lui Sign, cunoscut în mod obisnuit drept „Estimarea situatiei”, favoriza, în mod deschis, ideea ca „farfuriile zburatoare” au origini extraterestre.

Acesta ar fi fost motivul închiderii proiectului în 1949 si al înlocuirii sale cu un altul, numit Grudge, închis si el în 1951. Acesta acreditase ideea ca toate OZN-urile sunt farse si identificari eronate, desi a recunoscut ca aproximativ 23% din cazurile investigate erau inexplicabile…

Mai mult: Magazin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii