AIM radionica curs online

Noutăți

Realizare surprinzătoare a unei universități londoneze: prima „grădină” care fuge de poluare și se deplasează după soare. Trecătorii o privesc cu uimire! VIDEO

Toată lumea a auzit de automobilele autonome. Dar despre grădinile autonome, care se deplasează singure prin oraș, în căutarea unor locuri mai însorite? Nu este vreun concept bizar, împrumutat din vreo producție SF… O asemenea grădină a putut fi admirată, de curând, în timp ce se rostogolea pe străzile Londrei. Studenții și specialiștii de la University College London au proiectat o grădină nomadă, autonomă, care se îngrijește singură și se deplasează automat.

a

Au numit-o Hortum machina, B. Aceasta are forma unei sfere geodezice și este dirijată de către un nucleu robotic, responsabil de „reacțiile” mașinăriei la mediul ambiant, precum și de deplasarea acesteia. Aceleași raze de soare care fac posibilă fotosinteza plantelor aflate în interiorul grădinii, mențin în funcțiune, prin intermediul panourilor fotovoltaice, și mecanismul robotizat care pune neobișnuita grădină în mișcare, deplasând-o către locuri cât mai însorite.

c

Starea plantelor din grădină este controlată, de către „computerul de bord”, cu ajutorul unei rețele de electrozi. De asemenea, dacă senzorii detectează niveluri prea crescute ale poluării atmosferice, grădina se va pune în mișcare, pentru a căuta locuri cu aer mai curat. Sfera se deplasează cu mișcări lente, dar sigure… spre marea uimire a trecătorilor.

Dacă tot se vorbește despre clădiri și autoturisme inteligente, de ce nu ar exista și grădini inteligente, capabile să-și poarte singure de grijă?!

Hortum machina, B este una dintre ele: poate cea mai originală de până acum!

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: inhabitat.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Realizare surprinzătoare a unei universități londoneze: prima „grădină” care fuge de poluare și se deplasează după soare. Trecătorii o privesc cu uimire! VIDEO

  1. Creativ. Totusi, in esenta, o gramada de metal, un robot si extrem de putina verdeata…deci, nerentabil si nesustenabil. Un rotocol trist, care fuge dupa o bucatica de aer curat. What’t wrong with us, humans?!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii