Noutăți

RĂZBOIUL MOSCHEILOR. Austria închide șapte moschei și expulzează zeci de imami. Turcia face spume…

  •  
  •  
  •  

Aktual24.ro: Turcia a denuntat vineri ofensiva impotriva ‘islamului politic’ anuntata de Austria si vizand zeci de imami si moschei finantate de catre Ankara, calificand-o drept o masura ‘islamofoba’ si ‘rasista’, informeaza AFP. “Inchiderea de catre Austria a sapte moschei si expulzarea imamilor este rezultatul unui val populist, islamofob, rasist si discriminatoriu in aceasta tara”, a reactionat pe Twitter Ibrahim Kalin, purtatorul de cuvant al presedintelui Recep Tayyip Erdogan. “Pozitia ideologica a guvernului austriac contravine principiilor dreptului universal, politicilor de coeziune sociala, drepturilor minoritatilor si eticii coexistentei”, a adaugat el.

Anuntul din partea Austriei a fost facut de cancelarul Sebastian Kurz in urma unui scandal suscitat de reconstituirea, intr-una dintre principalele moschei din Viena afiliate comunitatii turcesti, a unei batalii emblematice din istoria otomana jucata de copii imbracati ca soldati. Fotografiile cu reconstituirea bataliei de la Gallipoli, interpretata de catre copii in localurile moscheii, au fost publicate la inceputul lunii in revista saptamanala de stanga Falter si au starnit o larga emotie in randul clasei politice austriece de toate tendintele.

“Societatile paralele, islamul politic si radicalizarea nu-si au locul in tara noastra”, a argumentat seful guvernului austriac in cadrul unei conferinte de presa, citat de Agerpres. “Cercul de persoane care ar putea fi afectat de aceste masuri cuprinde aproximativ 60 de imami”, a precizat ministrul de interne Herbert Kickl. Familiile acestora sunt de asemenea vizate si 150 de persoane in total si-ar putea pierde dreptul de resedinta in Austria, a afirmat el.

In unele cazuri, procesul de expulzare a imamilor finantati de Turcia a inceput deja, a declarat Herbert Kickl, membru al Partidului Libertatii (FPO, de extrema dreapta), care face parte din coalitia formata in decembrie cu conservatorii.

Cite;te mai mult: Aktual24.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii