Noutăți

Război pe față – Vicepreședinte PSD: “Nu sunt mulțumit de Dragnea. Avem nevoie de un alt lider!” Se va rupe PSD-ul?

  •  
  •  
  •  

După ce, de două zile, presa a lansat scenariul dezertării a 14 parlamentari PSD, împreună cu un grup de președinți de organizații județene și de primari, astăzi vine, într-un anumit sens, confirmarea faptului că Liviu Dragnea a devenit o persoană nefrecventabilă pentru o parte a liderilor partidului, că i se pregătește debarcarea din cauza situației dezastruoase în care a adus partidul și a crizei politice în care a băgat România.

Astfel, în urmă cu o oră, Primarul Iașiului și vicepreședintele PSD Mihai Chirică a făcut declarații tranșante în ceea ce îl privește pe Dragnea, într-un interviu dat la Digi24Tv: “Nu sunt mulțumit de modul în care Liviu Dragnea conduce partidul. Este nevoie de un alt lider. Dragnea a fost un foarte bun lider de partid pentru că a dus partidul la un scor electoral pe care PSD nu l-a mai avut de foarte mulți ani. Dar este nevoie de un alt fel de a conduce acum, nu mai merge cu politica conducerii cu pumnul de fier!”

Comentând acest interviu, Realitatea Tv ne spune următoarele:

Potrivit edilului de la Iași, PSD s-a îndepărtat de traiectoria social-democrației europene. Este un moment în care partidul are nevoie să se întâmple “lucruri profunde”, nu numai la nivelul liderului de partid, ci și al PSD în general. “Nu poți să te duci la un război și să fii surprins de strategia și deciziile generalului”, a spus Chirică referindu-se la numirile de premier făcute de Liviu Dragnea.

Chirică a mai spus că continuarea relației cu Liviu Dragnea depinde în primul rând de pasul pe care îl va face de acum înainte șeful de partid, dacă va da oamenilor posibilitatea de a comunica deschis. “Riscăm să fim izolați, să ne întoarcem cu 27 de ani înapoi. Eu sunt vocea unor oameni raționali din partid și care arată că PSD mai are o șansă”, a mai spus Chirica la Digi24.

***

Privind evoluția abrubtă a lucrurilor, este limpede că PSD-ul se mai poate salva și mai poate păstra puterea doar dacă îl dă la o parte pe Dragnea, împreună cu întrega sa gășculiță de susținători. În caz contrar, riscul ca o parte dintre parlamentarii PSD să migreze către alte partide sau să formeze un grup parlamentar independent, în genul UNPR-ului, este mare iar acest lucru este sinonim cu pirederea majorității parlamentare și a puterii executive; cu alte cuvinte, ar însemna să îi dea din nou ocazia lui Iohhanis să își facă guvernul lui.

În virtutea acestor calcule, Mihai Chirică, care pretinde că este vocea unor oameni raționali din partid, vrea să mai salveze ce se mai poate,până nu e prea târziu. Probabil că Mihai Chirică va fi noul lider al PSD!

Adrian Albu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Război pe față – Vicepreședinte PSD: “Nu sunt mulțumit de Dragnea. Avem nevoie de un alt lider!” Se va rupe PSD-ul?

  1. Da! așa-mi pare și mie, că se rupe. Dar la hamsteru lu Dragnea i se rupe! Se împarte PSD în fix două doimi de hoți, adică doimea Dragnea și doimea PSD minus Dragnea.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii