ActiveNews.ro: Premierul Benjamin Netanyahu susține că miliardarul George Soros finanțează eforturile de a blocare a planului țării de a deporta mii de migranți africani, o acuzație pe care Soros o dezminte.

Netanyahu a afirmat că Soros, cunoscut pentru contribuțiile politice la cauzele „progresiste”, pompează bani buni într- o campanie de subminare a planului Israelului de a deporta mii de migranți africani. „George Soros finanțează și protestele. Obama a deportat milioane de asemenea persoane, iar ei nu au spus nimic”, a spus premierul, citat de Haaretz.

Guvernul israelian a notificat la finele lunii trecute imigranții de origine africană că, în cazul în care nu vor părăsi țara în următoarele 90 de zile, vor fi aruncați după gratii. În cazul în care decid să plece, ei vor primi un ajutor financiar de până la 3.500 de dolari. În schimb, dacă refuză, din luna aprilie riscă să ajungă în închisoare, potrivit BBC News. Benjamin Netanyahu consideră că un aflux de refugiați africani neverificat ar putea amenința identitatea evreiască.islamizarea europei.

Sursa: ActiveNews.ro