Noutăți

Ravagiile “corectitudinii politice”: Portretul lui Shakespeare a fost înlocuit, într-o universitate americană, cu portretul unei poete lesbiene de culoare

  •  
  •  
  •  

Un grup de studenți ai Universității Pennsylvaniei a înlocuit portretul lui Wiliam Shakespeare, amplasat în incinta Fisher-Bennett Hall, cu portretul unei poete de culoare, pe nume Audre Lorde (1934-1992), care s-a făcut cunoscută, la vremea sa, ca promotoare a feminismului și practicantă a lesbianismului.

Motivul înlăturării tabloului ce îl înfățișează pe Shakespeare și a poziționării sale într-un alt loc, este dintre cele mai ciudate. Nu vă închipuiți că sărmanul Shakespeare s-ar fi făcut vinovat de vreo faptă infamă pe parcursul vieții sale, care să fi fost descoperită abia acum. Nu, portretul lui Shakespeare a fost înlăturat și înlocuit cu imaginea poetei Audre Lorde, doar în numele… „diversității”.

3

La nivel universitar, s-a votat mai demult înlocuirea portretului celui supranumit „poetul din Avon” din motive de „diversitate”, însă nu s-a făcut nimic, în acest sens, până de curând. Geniul și importanța operei poetice și dramaturgice a celui considerat „cel mai mare poet de limbă engleză” par să pălească în fața… lesbianismului declarat al poetei Audre Lorde.

a

Oare operele lui Audre Lorde se ridică la nivelul creațiilor lui Shakespeare? Sau asta nu contează, ci doar „diversitatea”? Parcă, până nu demult, universitățile erau spații în care pe primul loc erau poziționate performanțele științifice, academice și valoarea artistic-educativă a operei unei personalități.

Oamenii sunt și au fost dintotdeauna diverși. În realitate, acțiunile generatoare de scandal ale neo-marxiștilor n-au scopul promovării diversității. Pe de altă parte, autentica diversitate n-are nevoie de promovare, fiind un dat al naturii.

Obiectivul final al oricărei forme de marxism este egalizarea oamenilor, în comportamente și opinii. Și dărâmarea a tot ce înseamnă morală, democrație și tradiție. Noii marxiști ar vrea o egalizare forțată, dusă la extrem, până la înlăturarea oricăror diferențe, chiar și a deosebirilor comportamentale între sexe. Neo-marxismul este, deci, intolerant și anti-diversitate, dar poate recurge la orice slogan util pentru a-și realiza agenda sa totalitară, liberticidă!

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă info: www.nationalreview.com

Imagini: www.philly.com, www.biography.com, www.34st.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Ravagiile “corectitudinii politice”: Portretul lui Shakespeare a fost înlocuit, într-o universitate americană, cu portretul unei poete lesbiene de culoare

  1. Este scandalos si aiuritor ce se intampla azi in lume,e ca un scenariu S.F.Mai grav e ca din ce in ce mai putini oameni isi dau seama de ce se intampla,anormalul a intrat in mentalul colectiv si in cotidian si tinde sa devina normal.Am senzatia ca noi,amaratii astia din fostul bloc comunist,suntem singurii care suntem(inca ) sanatosi la cap.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii