Noutăți

Râurile de sânge din Dhaka. Inundațiile care au transformat metropola într-o mare roșie de sânge. Care este cauza fenomenului?

  •  
  •  
  •  

La începutul lunii trecute, o imagine macabră a unei fetițe care stă cu picioarele în ceea ce pare a fi o stradă inundată de o apă roșie a devenit virală pe internet. Imaginea a fost făcută la Dhaka de către fotograful Nasif Imtiaz.

Festivitățile anuale ale lui Eid al-Adha, cunoscute și sub numele de “Sărbătoarea jertfei”, sunt cea de-a doua cea mai mare sărbătoare a anului pentru musulmanii din zonă după Eid al-Fitr. Aceștia comemorează povestea în care Ibrahim – cunoscut sub numele de Avraam în Biblie – a primit poruncă de la Allah să-și dovedească supunerea prin sacrificarea fiului său. Când Ibrahim a pus cuțitul în gâtul fiului său, Allah a intervenit și a împiedicat sacrificiul, în locul acestuia fiind sacrificat un berbec.

Pentru a-i mulțumi lui Allah, în fiecare an în timpul lui Eid al-Adha, familiile musulmane sacrifică zeci de capre, vaci și bivolițe de apă. Carnea din animalul sacrificat este apoi împărțită în trei părți. Conform obiceiului, o parte este dată celor săraci și celor nevoiași, o altă parte este dată prietenilor, rudelor și vecinilor, iar partea rămasă este reținută de familie.

Potrivit BBC, aproape 100.000 de animale au fost sacrificate anul acesta numai în Dhaka. Autoritățile au creat sute de locuri de sacrificare în perioada premergătoare festivalului pentru a facilita curățarea carcaselor de sânge și a animalelor, însă majoritatea locuitorilor au ignorat zonele speciale și au făcut sacrificii pe străzi sau în garajele lor. O ploaie torențială puternică a inundat apoi străzile, lucru  comun în Dhaka, răspândind sângele în tot orașul. Imaginile de coșmar pot fi văzute mai jos:

rivers-of-blood-eid-dhaka-12 rivers-of-blood-eid-dhaka-26 rivers-of-blood-eid-dhaka-32 rivers-of-blood-eid-dhaka-42 rivers-of-blood-eid-dhaka-52

sursa: http://www.bbc.com/news/world-asia-37358356

sursa: http://www.amusingplanet.com/2017/10/rivers-of-blood-aftermath-of-eid-al.html

Photo credit: Edward Rees/Twitter

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii