Noutăți

RASA: Mașina electrică a VIITORULUI – alimentată cu ajutorul unei baterii de hidrogen. Testată cu succes pe străzile din Marea Britanie

  •  
  •  
  •  

Rasa, mașina viitorului cum a fost ea denumită de specialiști și-a început prima călătorie pe drumurile Regatului Unit. Complet realizată din fibră de carbon, autoturismul are o greutate de doar 580 kg, fiind mai ușoară și decât un autoturism de tip smart, care cântărește 880 kg. Mașina are o autonomie de aproximativ 500 km datorită bateriei de hidrogen amplasată în portbagajul din spate. De asemenea, conform specificațiilor tehnice, Rasa se încarcă în doar trei minute. Poate ajunge la 97 km/h în doar 10 secunde, nu are cutie de viteză, doar două pedale, una de accelerație și una pentru frână.

rasa3

Hugo Spowers, fondatorul firmei de mașini ecologice Riversimple este convins de faptul că hidrogenul este mult mai sigur decât benzina convențională, deoarece acesta se află într-un rezervor presurizat.
“Fiecare aspect al Rasa a fost proiectat pentru a oferi pasagerilor lejeritate, putere și siguranță pe tot parcursul călătoriei”, a explicat Hugo Spowers.

Mașina nu are un singur motor, ci patru motoare electrice amplasate pe fiecare roată. Când se frânează, motorul electric este capabil să absoarbă până la 50% din energia cinetică care apare în acel moment și să o transforme ulterior în energie electrică.

rasa2

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii