Noutăți

Rămășițele unui Mamut pot schimba istoria Americii de Nord

Un fermier din Michigan, SUA, a descoperit din întâmplare scheletul unui mamut preistoric sub un teren agricol. Recent, fermierul James Bristle și vecinul său au săpat un șanț pentru a instala o conductă de drenaj, moment în care buldoexcavatorul lor a lovit ceva tare ca piatra.

“Nu am știu ce a fost, dar am știut că a fost cu siguranță mult mai mare decât un os de vacă, a spus Bristle. Crezând că acest obiect ciudat poate să fi fost un os de dinozaur, fermierul a contactat Universitatea din Michigan, Muzeul de Paleontologie. Biologii chemaţi la faţa locului și-au dat însă seama că este vorba de scheletul unui mamut, și încă unul foarte mare.


Daniel Fisher, director, Muzeul Paleontologic Michigan:
“E vorba de scheletul unui mamut lânos. Exemplarul era un mascul care avea circa 40 de ani în momentul în care a murit. Cel mai posibil, din primele cercetări, acesta a trăit în urmă cu 10-15.000 de ani. Ce este straniu, este faptul că multe părți ale corpului lipsesc, ceea ce ne face să credem că mamutul a fost ucis de oameni pentru hrană și îngropat. Lucru ce ne conduce la ipoteză că această zonă din America de Nord era locuită în acele timpuri, lucru care schimbă istoria.

Bristle a fost de acord sa doneze oasele mamutului la Universitatea din Michigan pentru continuarea studiilor. Paleontologii speră să afișeze oasele în cadrul unei expoziții la Muzeul de Istorie Naturală, sau să reconstituie tot mamutul cu ajutorul unor mulaje din fibră de sticlă.

Traducere și adaptare Radu Ungureanu

sursa: history.com

ddaffr


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii