Noutăți

Refugiații arabi contra studenții români. Bătălia pentru căminele studențești…

 •  
 •  
 •  

În ultimele zile se pun presiuni asupra statului român pentru a primi partea sa de refugiați! Uniunea Europeană ne comandă de câțiva ani ce și cum trebuie să facem! Dar aceste hotărâri din ultima perioadă, încep să îi deranjeze pe mulți. Iată si reacția studenților față de posibilitatea cazării refugiaților în căminele studentești din țară: “un sfert din numărul total de studenți, nu beneficiază de acest drept!” se arată într-un comunicat de presă dat de ANOSR.

Ministerul Educației caută locuri pentru refugiați, cerând tuturor unităților de învățământ din țară situația locurilor de cazare disponibile, informează B1 TV. Solicitarea a fost făcută de Guvernul României. Ministrul Sorin Câmpeanu a confirmat informația pentru Europa FM.

Solicitarea a dat naștere nemulțumirii Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) care a aratăt că “un sfert din studenții din România nu beneficiază de acest drept pentru că nu există locuri suficiente.” ANSOR consideră că decizia de a caza refugiați în cămine studențești este „pripită și nefericită”.

cazare_0

„ANOSR solicită universităților din România să aibă ca principală prioritate oferirea locurilor de cazare pentru toți studenții care solicită acest lucru și asigurarea de condiții decente de trai în căminele lor. În fiecare an, universitățile din România înregistrează un mare deficit de locuri de cazare, privând câteva zeci de mii de studenți de acest drept al lor”, arată comunicatul de presă al alianței studenților, citat de Digi24.

camin11 mare
Organizația susține că aproximativ un sfert dintre studenți rămân fără locuri de cazare, acesta fiind și unul dintre principalele motive ale abandonului școlar, deoarece aceștia nu își permit să plătească chirie sau taxe de cazare în cămine private!!!

anosr_sub111-e1425002340927„Suntem conștienți de situația nefericită în care refugiații sirieni se găsesc în prezent și apreciem inițiativa guvernului de a lua măsurile necesare sprijinirii acestora. (…) Atâta timp cât o universitate se confruntă cu un deficit de locuri de cazare și nu poate răspunde tuturor solicitărilor primite de la studenți în acest sens, considerăm că acea universitate trebuie să se preocupe prioritar de cazarea propriilor studenți. Suntem convinși că la o analiză mai atentă se vor putea găsi alte soluții de cazare a refugiaților, care să nu aducă deservicii niciunei alte persoane”, se arată în comunicatul alianței.

“Vă reamintim că în România sunt disponibile 6 centre de refugiați, dar acestea sunt ocupate în proporție de 20%. Acestea sunt situate în localitățile București, Giurgiu, Galați, Șomcuța Mare, Rădăuți și Timișoara. Președintele Klaus Iohannis a declarat că România nu poate primi mai mulți de 1785 de imigranți. O cifră asemănătoare vehicula și premierul Victor Ponta.” (Europa FM)

sursa: B1 TV, Europa FM, ANOSR, Ministerul Educației, Digi24,


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Refugiații arabi contra studenții români. Bătălia pentru căminele studențești…

 1. Dragi romani si responsabili de asigurarea unui loc de dormit pt studentii ce studiaza departe de casa! Cred ca nu e bine sa luam painea copiilor nostri ,lasand flamanzi copiii si s-o dam altora! Eu personal mi-am sacrificat sanatate,familie,copii mai mici pentru a tinea copii in facultate,unde nu au putut beneficia de un camin din cauza locurilor limitate! Cred ca ar trebui sa oferiti mai intai copiilor nostri studenti care nu au posibilitati sa plateasca o gazda,un loc la camin si apoi sa va ganditi la altii. Sau chiar nu va pasa de copii nostri saraci? Cine are posibilitati ii poate ospita! Dar cine nu poate nici pentru ei insusi,le luati painea de la gura? Fiti rationali !

 2. Nu suntem de acord cu acesti refugiati,niste teroristi in devenire,cu multi teroristi instruiti de ISIS printre ei care astfel ajung in Europa extrem de usor…Este o strategie arabeasca,o noua forma gasita de teroristi pt a ne domina si subjuga,cu timpul….!Noi putem spune toate astea pana sta vantul…Daca mai marii acestei Europe accepta asa ceva,inseamna ca sunt niste criminali si ne vor raul,inseamna ca pecetluiesc noua ordine mondiala si ne dau pe mana islamistilor!!!!

 3. În ochii celor care formează clasa politică din România , compusă aproape în unanimitate din niște impostori fără valoare, de niciun fel , nu contează nimic în afară de poziția pe care o ocupă și banii pe care îi bagă în buzunare … Singura clipă cînd sunt interesați de opinia românilor este… la vot! În restul timpului, zi de zi, suntem mințiți și ignorați sau luați în bătaie de joc…

 4. Letitia Anisia // 13 septembrie 2015 at 21:23 // Răspunde

  Mai intai sa fie ocrotiti romanii si apoi ceilalti.Ce garanti prezinta acesti refugiati ca sunt de buna credinta?Oare nu sunt uneltele islamului in planul lor diabolic de cucerire a Europei?Acesti imigranti sunt foarte bogati,nu sunt saraci,cum sunt studentii,pensionarii cu pensie modesta!Se impune o atentie si o selectie a prioritatilor!Trziti-va ROMANI,pana nu-i prea tarziu.D

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii