Noutăți

600 de români au devenit cetățeni ai ASGARDIEI, prima națiune spațială a Pământului

„Asgardia” prima națiune a civilizației noastre care va „orbita” în spațiu, proiect în care este implicat și românul Dumitru Prunariu, a străns până acum circa 500.000 de oameni din întreaga lume dornici să devină cetățeni ai Asgardiei cu drepturi depline. Printre aceștia, potrivit site-ului oficial al statului spațial, se numără și 613 români, iar lista este încă deschisă, orice poate să aplice pentru o astfel de cetățenie.

Echipa din spatele națiunii orbitale a anunțat că cererile sunt încă deschise și că peste 1 milion de cetățeni vor avea posibilitatea să stocheze date pe satelitul lor care va fi lansat în spațiu în mod gratuit, fără a se supune legilor și reglementărilor pământești.

“Acestea sunt zile istorice. Numele și datele noastre vor rămâne pentru totdeauna în memoria noii umanități spațiale, deoarece vor fi reinstalate pe fiecare satelit Asgardia următor, vor ajunge pe Lună și oriunde în Univers, oriunde va fi Asgardia. După ce citesc Constituția noastră, asgardienii sunt încurajați să trimită fișierele lor în spațiu. Primii 100.000 de oameni care au devenit asgardieni pot trimite până la 500KB fiecărui Asgardia-1, următorii 400.000 de asgardieni pot trimite până la 200KB, următorii cetățeni primiți, până într-un milion, pot trimite până la 100KB fiecare, după care se va închide gratuit spațiul de stocare”, a declarat Igor Ashurbeyli, om de știință rus și șef al națiunii, la o conferința de presă susținută la Hong Kong.

Câteva date interesante despre această cetățenie spațială. Spre exemplu, dacă dvs sunteți primit ca și asgardian, în conformitate cu Constituția lui Asgardia, orice copil născut din cel puțin un părinte asgardian este considerat un cetățean asgard în virtutea nașterii. Un copil născut înainte de înființarea Asgardiei poate deveni cetățean automat al Asgardiei dacă are un părinte cu această cetățenie. Asgardia intenționează să candideze la Comitetul Olimpic Internațional și să își creeze câte o ambasadă pe fiecare continent.

Citește și acest articol: http://www.cunoastelumea.ro/asgardia-prima-natiunea-spatiala-care-va-fi-recunoscuta-de-onu-printre-viitorii-cetateni-il-descoperim-si-pe-romanul-dumitru-prunariu/

sursa: https://www.sciencealert.com/half-a-million-people-have-bombarded-space-nation-asgardia-with-citizenship-applications

sursa: https://asgardia.space/en/map

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii