Noutăți

Descoperă Punta de Tarifa: cel mai sudic punct al Europei continentale

  •  
  •  
  •  

Punta de Tarifa se află în sudul orașului Tarifa, provincia Cádiz, Andaluzia, Spania. Punctul se află pe Isla de Las Palomas, o mică insulă conectată la continent printr-o șosea. Punta de Tarifa este cel mai sudic punct al Peninsulei Iberice și al Europei. Din acest punct poate fi văzută coasta Marocului. Situat în sud-vestul extrem, în dreptul insulei porumbeilor este cel mai sudic punct al Europei continentale (36 de grade latitudine nordică și 5 ° 34 ‘W), fiind și locul considerat ca trecerea ( despărțirea) geografică între Oceanul Atlantic și Marea Mediterană, chiar în orașul Tarifa. În cel mai înalt punct al insulei este construit farul de la Punta de Tarifa.

Isla de Las Palomas, sau insula porumbeilor, este da fapt o fostă bază militară care găzduia până la 3000 de soldați. După anul 2001, când serviciul militar obligatoriu a fost eliminat, Isla de Las Palomas a fost declarată a fi un sit istoric de interes național.

punta-de-tarifa-4[6] punta-de-tarifa-5[2] punta-de-tarifa-3[2] punta-de-tarifa-1[10] punta-de-tarifa-6[5] punta-de-tarifa-7[9]

sursa: http://www.todotarifa.com/en/component/content/Article/97-rate-blog/nature/145-the-island-of-tarifa.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii