Noutăți

Pui de vulpe. Imagini inedite

Multe dintre animalele pe care le cunoaștem au o Zi Internațională dedicată speciei lor! Pentru vulpi și puii de vulpe nu există însă așa ceva! Din acest motiv echipa site-ului Bored Panda a alăctuit o selecție a celor mai fermecătoare fotografii cu pui de vulpe, încercând să obțina astfel desemnearea unei Zile Internaționale a puilor de vulpe! Nu se știe dacă aceștia vor reuși să obțină așa ceva, dar categoric fotografiile prezentate vor obține o mulțime de aprecieri.

cute-baby-foxes-1-57443690cad50__880
Deși de obicei vulpea e considerată – automat – a fi roșcată, de fapt coloritul său prezintă o mare varietate (de la roșcat aprins până la alb și cenușiu). Se vorbește, ca urmare, de existența a trei varietăți de vulpe: de mesteacăn (cu pieptul, partea ventrală și vârful cozii albicioase, iar părțile laterale gălbui), cu cruce (care are o dungă neagră pe spinare, care se încrucișează cu cea de pe membrele anterioare; cea mai răspândită) și cărbunăreasă (cu pieptul, gâtul, abdomenul și vârful cozii cenușii sau negru-cenușiu și picioarele negre). Există însă și varietăți intermediare, în multe cazuri fiind foarte greu de deosebit vulpea de anumite varietăți de câini. (wikipedia)

cute-baby-foxes-2-574436930d433__880
Vulpea este mamifer omnivor, de dimensiune mică spre medie, încadrat sistematic în familia Canidae, alături de lup, câine, șacal, enot ș.a.

cute-baby-foxes-cubs-16-574436bb7b78a__880
Vulpea este mai mică decât câinele obișnuit și evident mult mai mică decât lupul. Are între 7 și 10 kg, rar mai mult. Corpul are sub 1 m lungime, iar coada stufoasă circa 30-40 cm.

cute-baby-foxes-cubs-15-574436b862c95__880
Puii se nasc în vizuini subterane, o singură dată pe an, din martie până în mai. De obicei, vin pe lume câte cinci frați, dar au fost studiate și cazuri extreme: un singur pui sau 12 – la o singură naștere! Puii de vulpe sunt orbi la naștere, ochii lor deschizându-se abia după a doua săptămână de viață. Părinții sunt foarte grijulii cu micuții: mama este mereu în preajma puilor pentru a îi apăra, iar tatăl pleacă la vânătoare pentru a asigura hrana întregii familii. În prima lună puii se hrănesc doar cu laptele supt de la mama lor. Începând cu a doua lună, puii de vulpe sunt luați la vânătoare de către adulți, pentru a începe primele încercări pe cont propriu. (wikipedia)

cute-baby-foxes-21-574436a939d5e__880

cute-baby-foxes-57443883ed001__880Mădălina Corina Diaconu

surse: wikipedia, bbc.com

foto: boredpanda.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii