Noutăți

Protest uriaș în București: peste 30.000 de oameni. Puterea se teme!

Efectul Clubului Colectiv pare să fie începutul sfârșitului pentru puterea ticăloșită care conduce România, aia care este responsabilă, datorită corupției pe care a întreținut-o, de drama uriașă din Club Colectiv, dar și de multe altele…

Tinerii români au ieșit astăzi în stradă, într-un număr care nu a mai fost întâlnit de peste 20 de ani. Și nu este vorba numai de București, ci și de alte orașe care s-au solidarizat cu Bucureștiul. Mai mult decât atât, jandarmii, care se pare că au primit consemn să se comporte  cu manifestanții ca și cu o floare, par să se solidarizeze cu aceștia deoarece au fost văzuți bătând ușor în căștile de la brâu, în ritmul scandărilor.

Or, dacă în 89, armata s-a solidarizat cu manifestanții, iar acest lucru a dus la căderea lui Ceaușescu, senzația de solidaritate arătată de jandarmi pare de a fi de rău augur pentru corupții de astăzi, cocoțați în vârfurile puterii. Și, așa cum spunea cineva la o emisiune tv, gașca celor responsabili de răul din România ar trebui deja să se ducă singură la Târgoviște, pe urmele lui Ceaușescu, și să aștepte plutonul de execuție, chiar dacă va fi format din judecători…

Dacă România este capabilă să se trezească, acum este un moment important să o facă!

Dumnezeu să ajute România!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

protest 2

protest 3

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

14 Comments on Protest uriaș în București: peste 30.000 de oameni. Puterea se teme!

 1. La fel ca Puterea, si eu ma tem. Ma tem ca se va inlocui un politician cu alt politician. Asta s-a mai facut si rezultatul e acelasi.
  Nu e destul. Reformarea clasei politice nu poate fi facuta tot de catre clasa politica.

 2. Laudabile evenimentele din seara aceasta, lumea da semne ca se trezeste din indolenta si nepasarea aratata in ultimii ani, nepasare ce a dus la abuz de putere din partea sleahtei politice. Insa deloc de laudat faptul ca revendicarile celor ce au iesit in strada erau ambigue si fara noima, asa ca m-am hotarat sa fac o lista cu revendicari pertinente pe care doresc sa o dati mai departe la toata lumea, sa imbunatatim aceasta lista si sa formam din ea bazele unui contract legal intre clasa politica si populatia Romaniei:

  1. Demisia URGENTA a coruptilor si incompetentilor, formarea unui parlament unicameral cu mai putin de 300 de capete politice, care sa faca performanta si programul de guvernare propus de ei sa fie transformat intr-un contract intre ei si poporul roman, contract prin care se obliga sa implementeze programul de guvernare si promisiunile electorale fara a prejudicia banul public. Cine nu face performanta si prejudiciaza banul public sa fie condamnat la inchisoare si pus sa plateasca pentru ca a ajuns in fruntea tarii prin lansarea de promisiuni nefondate.

  2. URGENT excluderea din lege a termenului de imunitate parlamentara, orice politician care are probleme cu legea sa fie judecat si tras la raspundere fara a beneficia de acest drept abuziv.

  3. O lege pentru ca toti politicienii acuzati de fapte de coruptie, spalare de bani, evaziune fiscala, luare sau dare de mita sa fie condamnati la minim 15 ani de inchisoare si sa li se confiste averile.

  4. Verificarea de urgenta, de experti in domeniu, a tuturor contractelor cu valori mari incheiate cu statul roman pentru a stabili valoarea reala a acestora si stabilirea prejudiciilor aduse statului roman prin supraevaluarea lor, iar cei care au permis semnarea lor sa plateasca diferentele.

  5. Urgentarea investitiilor vitale pentru dezvoltarea Romaniei, gen autostrada Ploiesti-Brasov, Pitesti-Sibiu, Aeroportul Brasov etc.

  6. Taierea urgenta de fonduri pentru deplasarile inutile ale clasei politice, diurne exagerate, cazari la hoteluri de 4 si 5 stele a celor care chipurile nu au unde locui in Bucuresti cand vin la sedintele Parlamentului.

  7. O lege speciala care sa condamne la atentat pentru siguranta nationala si sa pedepseasca cu inchisoare pe viata pe cei care au defrisat si defriseaza in continuare padurile. De asemenea orice vehicul ce va fi gasit incarcat cu masa lemnoasa fara acte de proveninta sa fie confiscat, exact ca in cazul tigarilor.

  8. Investitia in sanatate si educatie sa fie o prioritate nationala. Medicii sa fie platiti cu salarii decente dar in functie de performante, prin indeplinirea anumitor punctaje, inclusiv note date de pacienti.
  Invatamantul sa fie compus din 50% teorie si 50% practica pentru a scoate oameni specializati, nu someri pe banda rulanta.

  9. Impozitarea tururor bisericilor si a veniturilor realizate de acestea, implementarea fiscalizarii in tot ce inseamna religie.

  10. Inasprirea conditiilor in penitenciare si detinutii sa fie pusi la munca pentru dezvoltarea tarii, nu hraniti si cazati gratis in penitenciare.

  Atat deocamdata, pe parcurs cu siguranta fiecare va avea ceva de adaugat. Nu sunt om politic si nici nu-mi doresc sa fiu. Dar imi doresc sa traiesc intr-o Romanie condusa de oameni capabili, care sa o dezvolte, nu sa o fure. Oameni care sa faca performanta si sa fie platiti in functie de performante.

 3. Cei care trebuie sa inlocuiasca guvernul trebuie sa fie niste oameni cu valori si principii. Domnul Florin Zamfirescu, Sandu Gruia, Mihai Rusetel invitatii dumneavoastra din emisiuni , chiar si tu Daniele, si asta numai un exemplu restrans, voi meritati sa fiti Parlamentul tarii. Trebuie sa incurajati continuarea protestelor sa nu fie ceva de 2-3 zile!

 4. Daca tot romanul nu i-ai va schimba atitudinea de înșelătorie, minciuna, furt si lipsa de respect pentru oricine din jur……. Degeaba se face orice schimbare ca tot astfel de atitudine va avea oricine ajunge sus la conducere….

 5. Excrocii din BOR spinzurati ca sadam hussein toate bisericile facute prin contributia,oamenilor sa fie retrocedate poporului care vor a lege preotii iar averea acestor biserici impartite la saraci,doar asa putem salva credinta in romania.

 6. sa ne aducem aminte ca armata face parte din noi ei ne pazeste patria ce jandarmi o duc tare bine avezi amici sau persoane dragi sa va spuie ?asa ar trebui sa se faca de fiecare data cind ceva nu merge in parlament si controlate averile AS VREA SA STIU ESTE CINEVA IN ROMANIA PATRIOT SA FACA CEVA BUN CU TARA NOASTRA SA NU MAI FIE FURATA

 7. Totul pare sa fie OK….Doar ca nu s-a ajuns la nici o finalitate
  Mafia este tot la putere… si sunt multi acolo sus!!!
  in ’89 era doar Ceausescu si cativa de-ai lui, acum sunt mii care au mainile patate si pe langa ei alte mii de slugi…!!!
  Foarte greu vom scapa de Ei, dar nu-i imposibil….

 8. Pt. Adrian:
  Multe naivitati si incorectitudini precum:
  -la pct.1, traditia politica de la Cuza incoace, cu exceptia perioadei comuniste, este sa avem un parlament bicameral si nu unul unicameral cum a propus Basescu si ciracii sai. Este necesara o Adunare Nationala (Parlament)formata dintr-o Camera a deputatilor cu aprox. 200 de alesi (un ales la 100000 de loc.) si Senatul format din 94 de alesi (cate doi din fiecare judet si sector bucurestean), cele 2 camere avand roluri si atributii diferite. Introducerea votului uninominal pe liste de partid, avand ca model Belgia, Olanda, Danemarca, s.a., si interzicerea migratiei parlamentare. Introducerea institutiei referendumului care sa fie folosita in probleme de mare interes national dar si in cele de interes zonal.
  -la pct.2, trebuie sa avem in vedere ca si in tari ale U.E. sunt parlamente in care alesii au o anume imunitate; imunitatea sa fie doar pentru declaratii politice.
  -la pct.3, nu e corect sa ceri condamnari ptr. cei acuzati ci ptr. cei condamnati de instante pe anumite termene potrivit codului penal; o inasprire a pedepselor sa se faca strict in functie de gravitatea faptei. O introducere a pedepsei cu moartea pentru crime premeditate, violuri, tradare de tara, mari devalizari de banci, etc., este absolut necesara in situatia actuala.
  -la pct.4,un punct nevralgic si exprimat oarecum confuz. Ce urmeaza dupa ce se stabilesc pagubele si vinovatii?! Eu cred ca e absolut necesara o nationalizare a industriei care a mai ramas, inclusiv a acelor ramuri “date” pe 2 lei strainilor si interzicerea prin lege a vanzarii oricaror bunuri strainilor, fie intreprinderi, fie bogatiile solului si subsolului…Reindustrializarea tarii este o prioritate nationala…
  -la pct.5,6,7, sunt de acord cu precizarea ca trebuie facut un plan de dezvoltare a transporturilor si comunicatiilor care sa fie obligatoriu de realizat in urmatorii ani prin masive investitii; in acelasi timp este obligatorie reimpadurirea urgenta a tarii ca sa se ajunga la un minim de 30% suprafata impadurita; parlamentarii sa beneficieze exact de aceleasi inlesniri pe care le au si cei din tarile europene incadrate in U.E.
  -la pct.8, medicii pot fi evaluati doar de propriile fapte care dovedesc sau nu daca sunt capabili in profesia lor. Nu e nevoie de puncte de apreciere si nici de note date de pacienti, ar fi ceva pueril si inutil sa se aplice asa ceva. In invatamant, ce spui tu, Adriane, poate fi valabil in scolile profesionale, ce trebuie reinfiintate dupa modelul traditional, cu practica in ateliere sau in intreprinderi, de asemenea in liceele cu profil tehnic iar in scoli sa fie reintroduse lucrarile de atelier-model practic- in locul educatiei tehnologice actuale. Scolile generale trebuie sa fie, prin definitie, scoli de cultura generala, cu exceptia acelor lucrari de atelier mentionate mai sus. Salarizarea profesorilor nu ai mentionat-o dar ea trebuie sa coincida cu a medicilor, sa fie cel putin decenta, ca sa se evite migratia tinerilor absolventi de medicina sau a celor vor sa devina dascali, salarizarea si motivarea acestora avand un puternic rol in dezvoltarea viitoare a tarii.
  -la pct.9 este de-a dreptul aberant ce scrii. Nu numai ca nu trebuie impozitarea bisericii, ci dimpotriva trebuie incurajata sa se implice si social si spiritual in rezolvarea problemele natiunii romane. Evident ca este necesara o lege care sa stabileasca cadrul legal in care trebuie sa se desfasoare activitatea caritabila a BOR si modalitatea in care s-au obtinut/se obtin veniturle bisericii. O noua conducere si ierarhie interna a BOR trebuie sa aiba in vedere si interzicerea stricta a apartentei ierarhilor bisericii la forte oculte: masonerie, etc., dar si a aparternentei la o grupare politica.
  -la pct.10, nimic de zis, de acord cu ce scrii.
  ………………………………………………………………….

  • este mai bine. incetul cu incetul se face otetul.

   Toti aceia care au jefuit tara si alesii care au asistat la jefuirea ei, lasindu-ne mereu saraci intr-o tara relativ bogata, sunt niste porci si trebuie tratati ca niste porci. Daca nu-i tratam ca pe niste porci, n-au cum sa-si dea seama si sa stie ca sunt niste porci si, gresit, se considera oameni de seama.

 9. Erata: “apartenentei” in loc de “apartentei” si “aparternentei”.

 10. Cine cunoaste pagina unde putem face propuneri pentru viitorul Romaniei…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii