Noutăți

Proliferare de viespare jihadiste lângă sediile NATO și ale instituțiilor europene

 •  
 •  
 •  

Capitala administrativă a Europei este parcă sub ocupație. Gradul de alertă a atins aseară gradul maxim: 4 din 4. Aparent, viața continuă în același ritm ca cel existent înainte de atentatele de la Paris. Pe străzi circulă forțele armate belgiene, pentru a inspira trecătorilor senzația de securitate și control. În schimb în unele cartiere din Bruxelles există adevărate zone de “non-droit” (în afara oricărui control și a legii). Acolo colcăie viesparele cu tineri radicalizați care devin încet-încet jihadiști.

Serviciile de informații belgiene sunt la pământ. În plin avans al fenomenului jihadist, până la atentatele din Franța de la Charlie Hebdo, ofițerii de informații din Belgia se ocupau de monitorizarea…sectelor. În timp ce cetățeni belgieni de origine arabo-musulmană radicalizați, cu un potențial maxim de periculozitate socială, făceau naveta între Belgia și câmpurile de antrenament terorist din Siria sau Irak, ofițerii de informații belgieni se ocupau de monitorozarea Bisericii Scientologice de pe teritoriul regatului. A fost nevoie să moară oameni nevinovați în ianuarie 2015 ca birocrații puturoși din “la Sûreté de l’État” și din “le Service Général du Renseignement et de la Sécurité” să reorienteze în fine cele 60 de persoane ocupate cu problema sectelor religioase căte monitorizarea terorismului.

Presa europeană blamează autoritățile belgiene pentru faptul că au tolerat pe teritoriul lor apariția teroriștilor jihadiști. Aceștia trăiesc cu familiile lor în cartiere din Bruxelles, pleacă în Siria să lupte, fac trafic de droguri și de armament, se întorc liniștiți acasă, în Belgia, ca într-o peșteră a tâlharilor, neluați la întrebări de nimeni. Majoritatea teroriștilor jihadiști care au comis atentatele de la Paris sunt marocani de naționalitate belgiană. Statul Islamic să se “învecineze” simbolic, prin teroriștii lui cu pasaport belgian și cu domiciliu fix în Bruxelles, cu Parlamentul European și cu sediul NATO. Cum s-a ajuns aici?

George Bogdan

Citește articolul integral aici: http://www.cotidianul.ro/proliferare-de-viespare-jihadiste-langa-sediile-nato-si-ale-institutiilor-europene-271772/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Proliferare de viespare jihadiste lângă sediile NATO și ale instituțiilor europene

 1. Locuiesc in Bruxelles si in mare mare asa stau lucrurile.

  Insa, serviciile secrete belgiene au dejucat mai multe atentate similare cu cele din Paris. Asta fara sa faca mare tam-tam.

  Iar poza… e a Parlamentului European din Strasbourg 🙂

  Pace si lumina!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii