Noutăți

Proiectul Kola – cum voiau sovieticii să ajungă în centrul Pământului și ce au descoperit

Știm mai multe lucruri despre anumite galaxii îndepărtate decât despre ceea ce se află sub propriile noastre picioare. Din acest motiv, oamenii de știință sovietici au demarat în anii 1970 un proiect ambițios de forare a scoarței terestre în căutarea de răspunsuri, o forare mai adâncă decât făcuse omenirea până atunci. Astfel, pentru 24 de ani, au forat în interiorul scoarței terestre mai bine de 12 kilometri.

kola

Sub capacul de metal din fotografia de mai sus se află una dintre cele mai adânci gropi de pe Pământ. Prin comparație, fundul oceanului se află la o adâncime de 11 kilometri, adică cu 1 kilometru mai sus decât fundul puțului săpat de sovietici. Capacul ermetic închis adăpostește imensul culoar subteran prin care sovieticii doreau să ajungă în mijlocul Pământului. Gaura este situată în Peninsula Kola din Rusia. Deși nu au reușit să ducă la capăt ambițiosul proiect, rușii au reușit totuși să facă niște descoperiri interesante.

Oamenii de știință au găsit fosile microscopice unicelulare la o adâncime de 7 kilometri în interiorul pământului. La o aceeași adâncime au reușit să descopere inclusiv apă. De asemenea, la adâncimea de 12 km au detectat faptul că temperatura este de 180 ° C, mult prea fierbinte pentru a continua forarea. Echipamentele utilizate în 1994 nu ar fi făcut față unui astfel de mediu. Nu mai vorbim despre faptul că temperatura ar fi crescut constant, pe măsură ce s-ar fi avansat cu forarea, având în vedere că nucelul pământului este o sferă de metal topit care fierbe la temperaturi de 5.000-7.000 de grade Celsius.

proietkola2

Totuși, în condițiile în care distanța până în centrul Pământului este de 6.400 de kilometri, cei 12 km forați de ruși sunt doar o mică „zgârietură”.

sursa: iflscience.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

11 Comments on Proiectul Kola – cum voiau sovieticii să ajungă în centrul Pământului și ce au descoperit

 1. Magdalena Möller // 16 februarie 2016 at 3:20 // Răspunde

  Inner Core…

 2. Adica rusii fac descoperiri in premiera la adancimi 11-12 Km, dar stim “sigur” din ce este alcatuit nucleul Pamantului si la ce temperatura se afla. Cine si mai ales cum s-a descoperit acest lucru?

  • Michaela Brawn // 18 februarie 2016 at 22:34 // Răspunde

   In sfirsit o chestie elementara de “deep knowledge”.
   Si sa vedeti ca baiatul asta o sa va intrebe daca o sa vorbiti despre luna,planete si Calea Lactee in special despre iluzia NASA.
   Cum au reusit sa treaca prin centurile incarcate energetic protectoare ale planetei numite “CENTURILE VAN ALEN”.
   Ei… Agamita…bravo, cred ca esti o persoana careia ar trebui sa I se arate caile spre iesirea din iluzie.

  • Michaela Brawn // 18 februarie 2016 at 22:38 // Răspunde

   Si inca ceva pentru AGAMITA.
   NU UITA NICIODATA CA TOT CE SE SPUNE CA ESTE NU ESTE CEEA CE VOR “EI” SA CREZI TU CA ESTE.

  • N-ai decat sa studiezi cum se interpreteaza undele seismice si multa geologie ca sa afli cum! Nu are rost ca cineva sa-si bata capul cu dintr-astia care nu cred nimic, se indoiesc de tot si resping orice dovada, inclusiv de propria lor existenta!

 3. Foarte adevarat, Michaela. Si eu sunt fascinata de astfel de lucruri si mi-ar placea sa stiu care este adevarul 🙂

 4. Daca tot e asa “fierbinte” zona, poate s-au ales cu-n vulcan creat artificial. Sigur au luat in calcul si acest aspect. 😛

 5. Ultima carte a lui Radu Cinamar, “In Interiorul Pamantului” ofera o viziune mult mai complexa legata de centrul Pamantului, o viziune holistica, spirituala, mult mai adevarata despre ce s-ar putea afla acolo decat teoriile si speculatiile oficiale materialiste https://goo.gl/suzPLP .

 6. marko abbas // 31 iulie 2017 at 21:02 // Răspunde

  …bai! sa nu va mai prind cu prostii cu ,,o alta lume in care se intra printr-un culoar pe la poli”…pu-i !

 7. Rusia nu a renuntat la proiect dar pt publicul larg a fost aruncata aceasta pastila…numai matematic info. despre adancimea zis a pamantului ca ar fi de 6731 km este una mincinoasa 100% trebuie sa intelegeti ca tot ce ofera informativ media si este promovat si nu este cenzurat e calr ca este o informatie mincinoasa in proportie de 90% si 10% adevar. Asa este indoctrinata / imbecilizata toata populatia care va face ulterior o analogie total aberanta / fantastica si departe de un X subiect :))) pe care sistemul de control nu-l va cenzura chiar il va promova. Chiar credeti ca avioanele ce imprastie anumite substante in atmosfera inferioara si superioara chiar au rol PRINCIPAL de a otravi populatia? my fb Gabriel Alexandru

 8. Rusii au terminat de forat cand au ajuns in S.U.A..Chiar a aparut in New York Times un articol despre faptul, ca pentru prima data in istoria Americii, Statuia Libertatii zambeste ( or fi atins-o sub foale)

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii