Noutăți

Proiect în valoare de 3 milioane de euro pentru restaurarea cetății dacice de la Sarmizegetusa Regia

Monumentul istoric Sarmizegetusa Regia, aflat in patrimoniul mondial UNESCO, va fi restaurat si revitalizat in cadrul unui proiect cu o valoare de circa 3 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presa, transmis de Consiliului Judetean Hunedoara, a fost obtinuta o finantare in valoare de aproximativ doua milioane de euro prin progamul RO-Cultura pentru conservarea, restaurarea si punerea in valoare a monumentului Sarmizegetusa Regia.

Este vorba despre proiectul “Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european“, depus prin programul RO-Cultura, apelul “Restaurarea si revitalizarea monumentelor istorice“, program finantat prin Granturi SEE (fonduri norvegiene) 2014-2021.

In cadrul proiectului vor fi derulate lucrari de restaurare, realizarea de structuri si panouri modulare amplasate in zona sitului cu scopul promovarii traditiilor mestesugaresti, a obiceiurilor populare din judetul Hunedoara si, implicit, din zona Sarmizegetusei, organizarea unei expozitii internationale, digitizarea si promovarea proiectului…

Citește mai mult: Ziare.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii