Noutăți

Proiect excepțional realizat în România. Primul satelit cu inteligență artificială la care s-a lucrat și din Timișoara (Video)

Echipa de la Movidius Timişoara, divizie aflată sub aripa gigantului american Intel, a dezvoltat o componentă importantă de pe un satelit trimis pe orbită de Agenţia Spaţială Europeană.

Astfel, pe 2 septembrie 2020, Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a lansat pe orbită un mic satelit, botezat PhiSat-1, care va avea misiunea de a monitoriza gheaţa polară şi umiditatea solului.

Este vorba despre primul satelit cu inteligenţă artificială la bord. Mai exact, are capacitatea să selecteze pozele bune de cele nereuşite. De obicei, peste 70% din pozele făcute din spaţiu sunt neclare, din cauza norilor.

Premiera este că procesorul Myriad2 şterge, pur şi simplu, pozele neclare. Acest lucru va uşura misiunea specialiştilor care vor putea observa mai uşor eventualele dezastre, datorită noului satelit. Responsabili de Myriad2 sunt cei de la compania Intel, menționează aceeași sursă.

Cel mai important lucru pentru noi este că procesorul Myriad2 a fost dezvoltat în Timişoara, de către specialiştii Movidius. Aşadar, românii au contribuit la primul satelit cu inteligenţă artificială care a ajuns pe orbită…

Mai mult: Playtech

&;


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii