Noutăți

Progreso Pier, cel mai lung ponton din lume. Se întinde pe 6,5 km în largul mării

Orașul portuar Progreso din Yucatán, Mexic, se mândrește cu cel mai lung ponton din lume. Construit din beton armat, pontonul se extinde în Golful Mexic pe o distanță de 6,5 km. Mărimea neobișnuită a fost necesară pentru a permite navelor de mari dimensiuni să acosteze în această zonă, unde apa din apropierea coastei este foarte puțin adâncă. Pasagerii debarcă la capătul pontonului de unde sunt preluați de ambarcațiuni mai mici sau de către taxiuri și aduși la țărm sau direct în oraș.

Pontonul a avut inițial 2.100 de metri lungime și a fost construit între 1937 și 1941. În 1988, acesta a fost lungit cu încă 4.000 de metri. Progreso Pier este, de asemenea, prima structură de beton din lume construită cu armătură din oțel inoxidabil care conține nichel. În ciuda gradului relativ scăzut de beton folosit, construcția a reușit să reziste mediului marin dur fără activități majore de reparație sau întreținere de-a lungul timpului. Inginerii constructori citează adesea exemplul Progreso Pier pentru a arăta consecințele utilizării diferitelor materiale în timpul construcției și importanța alegerii armătorilor.

progreso-pier-5[2] progreso-pier-4[2] progreso-pier-8[2] progreso-pier-3[2] progreso-pier-7[2] progreso-pier-2[2] progreso-pier-1[2]

sursa:  Nickel Institute NASA

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii