AIM radionica curs online

Noutăți

Programul complet al manifestărilor de 1 Decembrie, din toată ţara

Parade militare spectaculoase vor fi organizate, de Ziua Naţională, în majoritatea oraşelor din ţară. Bucureşti – Parada de 1 decembrie 2016, una a premierelor. Şase schimbări mari faţă de defilarea de anul trecut. Va începe la ora 10:00, la Arcul de Triumf și se va derula pe Bv. Kiseleff.

Parada militară organizată de Ziua Naţională a României va avea mai multe elemente de noutate, având în vedere că în acest an s-au împlinit 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, la eveniment urmând să participe, pe lângă cei peste 3.000 de militari şi specialişti din MApN, MAI şi SRI, militari străini din state membre NATO, dar şi peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave.

Noutăţile din acest an sunt reprezentate de avioanele multirol F-16 Fighting Falcon, tehnica de transport uşoară (motociclete enduro şi ATV-uri) pentru forţele pentru operaţii speciale şi poliţia militară, noua ţinută combat a militarilor români, care va intra în dotare în 2017 şi Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de intervenţie, cunoscut sub denumirea de Caravana SMURD.

Astfel, MApN anunţă că la parada militară vor participa, aproximativ 1.000 de militari din Forţele Terestre Române, cu peste 125 de mijloace tehnice de luptă. Vor fi prezentate mai multe mijloace esenţiale de luptă în defavoarea autoturismelor. De asemenea, la eveniment va participa şi Asociaţia Tradiţia Militară, membră a Uniunii Europene a Asociaţiilor Istorico-Militare.

Forţele Aeriene Române participă la eveniment cu trei detaşamente, reprezentate de două blocuri de paradă din cadrul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer “General Nicolae Dăscălescu” şi un detaşament al Academiei Forţelor Aeriene “Henri Coandă”. Tehnica militară este formată din radare TPS-79R şi sisteme de rachete sol-aer HAWK. Parada va fi completată de formaţii de aeronave de tipul IAR-330 Puma şi SOCAT, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-99 Standard şi ŞOIM, MiG-21 LanceR, precum şi ultima achiziţie a Forţelor Aeriene, aeronavele F-16 Fighting Falcon. (Citește continuarea aici: RomaniaLibera.ro)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii