Noutăți

Profeţii ştiinţifice – cum va arăta lumea peste 50 de ani: autostrăzi subacvatice şi clădiri „zgârie-pământ“

  •  
  •  
  •  

Cu ocazia deschiderii unui nou magazin Samsung în King’s Cross, la Londra,  compania a vorbit cu mai mulţi academicieni şi a creat o imagine a lumii peste 50 de ani, formată din 10 predicţii.

Compania sud-coreeană deschide un nou ”experience space” în districtul King’s Cross, situat în nordul Londrei, iar cu această ocazie a întocmit un raport care examinează principalele modificări din domeniul tehnologiei în următorii 50 de ani.

Denumit ”Samsung KX50: The Future in Focus”, raportul sugerează că până în 2069, va exista o revoluţie în materie de transporturi: vor fi construite autostrăzi subacvatice ce vor lega Marea Britanie de Europa continentală şi alte regiuni, unde călătorii vor circula cu capsule de transport, ce îi vor duce la destinaţie într-un timp foarte scurt.

Folosirea taxiurilor şi a autobuzelor aeriene va fi din ce în ce mai frecventă în zonele urbane, dens populate, ca măsură de a opri congestionarea traficului.

În plus, călătoriile pe distanţe lungi vor folosi rachete reutilizabile, capabile să zboare în straturile cele mai înalte ale atmosferei la viteze mari, pentru a reduce timpul unui drum Londra – New York la mai puţin de 30 de minute.

Construcţiile se mută în spaţiu şi în subteran . O altă inovaţie tehnologică pe care ar trebui să o vedem peste 50 de ani, conform raportului, sunt clădirile de tip ”zgârie-pământ”. Acestea vor fi clădiri zgârie-nori inversate, cu un număr mare de etaje subterane, capabile să reziste cutremurelor.

Şi casele care se pot curăţa singure vor deveni parte din normal peste 50 de ani. La apăsarea unui buton, acestea vor fi capabile să se ”îngrijească” singure, atunci când eşti plecat sau când dormi.

Clădirile nu se vor muta numai sub pământ, ci şi în spaţiu. În jumătate de deceniu, ne vom putea bucura de o vacanţă într-un hotel spaţial, care va orbita Luna sau alte planete, generând propria sa gravitaţie.

Citeste mai mult: Adevărul


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii