Noutăți

Probabil cea mai “tare” pancartă de la protestele împotriva lui Dragnea! PSD-ul a câștigat alegerile cu ajutorul unor consultanți evrei. Doar că… :)))

 •  
 •  
 •  

Se știe că PSD-ul a câștigat alegerile parlamentare beneficiind de serviciile unei echipe de consultanți evrei. Plecând de la această realitate, unul dintre protestatari a avut ideea realizării pancartei pe care o vedeți aici. În opinia mea, e posibil să fie cea mai inspirată dintre multele care au putut fi văzute la protestele împotriva OUG 13 a lui Dragnea și a Guvernului Grindeanu…  :)))

oug 8


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

10 Comments on Probabil cea mai “tare” pancartă de la protestele împotriva lui Dragnea! PSD-ul a câștigat alegerile cu ajutorul unor consultanți evrei. Doar că… :)))

 1. Se scrie Iisus Hristos.Cel putin pentru 85% din populatie.
  Ungurii nu demonstreaza, asa ca astia f probabil sunt sorosisti, sau corporatisti (care pentru a-si pastra salariile isi vand tara – ca de, nu vor sa intre si ei in randul romanilor si a companiilor romanesti ca sa plateasca taxe corespunzator).

  • După conținutul lozincii, mie îmi pare că nu sunt de cealaltă parte a baricadei decât noi, cei 85(+)%, chiar dacă… Probabil treci printr-o pasă proastă. Reanalizează când vei avea o altă stare de spirit! și poate-ți va rezulta altfel.

  • Și nu te-ai gândit că alea 25% poate nu sunt ortodoxi? Și dacă nu sunt ortodoxi, nu e normal să scrie cum ei cred că e corect? NU BOR a inventat Creștinismul!

 2. Istetilor , puneti mana pe biblie si invatati ! Moise nu a dat nici un OUG , ci numai l-a primit ! Dar daca il copmarati pe Dumnezeu cu PSD-ul , sunteti jalnici !

 3. Da, e tare.
  “Baietii” cu siguranta au receptionat-o si… nu le-a placut.
  Pacat ca nu a scris corect, vorba lui vasile: Iisus Hristos.
  Dar merge, a mers foarte bine.

  Eu as zice, ca tot veni vorba: Iisus este Regele Romaniei!
  Pentru ca doar in El mai poti avea incredere. Cum si polonezii au zis despre El, de la cel mai inalt nivel din stat chiar, ca este Regele Poloniei.

 4. Cojocaru Leonard // 19 februarie 2017 at 14:19 // Răspunde

  Sunt convins. Mai ales că există o mare legătură între mujdeiul de usturoi făcut cu smântână și zeița Athena de la grecii antici. Obișnuia să-l consume când sacrifica porcul de Crăciun împreună cu triburile picte din insula britanică. Oricum n-are legătură cu adevăratul motiv petru care „ demonstrează ”. Probabil e cea mai „ tare ” pancartă pentru că ascunde dorința de a fura libertățile oamenilor. Mereu hoțul, în cătarea sa de a scăpa, strigă: „ Hoții ! ”

 5. Cine a scris pancarda ori nu e ortodox, ori a batjocorit intenționat numele Mântuitorului. Ortodocșii scriu IISUS. Fara un ‘i’ acest nume înseamnă ‘magar’.

 6. Iisus sau Isus ?
  ”Fereste-te de basmele lumesti si bãbesti. ” (1 Timotei 4:7 )
  Intrebare:
  De ce protestantii, greco-catolicii si alte denominatiuni scriu ISUS cu un ” I “, iar ortodocsii cu doi ” I ” (IISUS) ?De ce in Biblie traducerea Cornilescu este scris cu un ” i” si in versiunea Biserici Ortodoxe cu doi de ”i”?

  Raspuns:
  Problema scrierii numelui lui ISUS este o problema minora in judecarea spiritualitatii cuiva. Este pur si simplu o problema de redactare. Ortodocsii invoca doua motive pentru care folosesc numele IISUS (cu doi “i”).

  1. In limba greaca, limba in care s-a scris in original Noul Testament, apare (ca pronuntie fonetica) numele “Iesu Hristu”, cu un “u” lung (in Hristu). Numele “Iesu” provine de la ebraicul (ebraica a fost limba originala a Vechiului Testament) “Jehosua”, care inseamna “Jahwe (Dumnezeu) este Mântuitor” (Matei 1.21). In ambele cazuri numele incepe cu “Je”, care in pronuntia curenta devenea un “i” lung. Motivul pentru care ortodocsii considera necesar ca in româneste sa se scrie IISUS in loc de ISUS ar fi pentru pronuntarea numelui cit mai aproape de forma originala.

  2. In vremea lui Isus, numele acesta era foarte obisnuit in Palestina (cum ar fi la noi “Ion”). Teologii ortodocsi au considerat necesar sa foloseasca numele “IISUS” pentru Mântuitorul, pentru a se face distinctie intre IISUS HRISTOS si ceilalti oameni care aveau numele “ISUS”. Deci, pentru a sublinia unicitatea lui Hristos.

  Motivele acestea reprezinta alegerea pe care au facut-o ortodocsii. Desigur, acestea sunt doar o problema de redactare textuala, fara importanta asupra relatiei oamenilor cu Dumnezeu. Cei care au ales numele “ISUS” nu pot fi considerati incorecti, deoarece vocalele lungi in limba romana nu se transcriu neaparat prin dublarea vocalei respective (de ex: in cuvântul “mic”, vocala “i” este scurta; in cuvântul “inima”, vocala initiala “i” este lunga. Se foloseste adaugarea unui “i” atunci când s-ar face confuzie intre cuvinte. De ex: “copii” este cuvântul la plural nearticulat; “copiii” este acelasi cuvânt, dar articulat). Referitor la cuvântul “ISUS”, sau “IISUS” nu este nici o greseala ce nume se scrie. Este o problema de optiune personala .

  Aceasta problema nu trebuie sa reprezinte un motiv de disputa intre culte. Ce s-ar putea zice despre numele “Jesus” (pronuntie: “Gizaz”) la englezi, sau despre “Elninho” (pronuntie “Elninio”) la portughezi ? Sunt ei mai putin credinciosi, sau mai putin corecti din cauza ca pronunta numele in acest fel ? E o problema de limba si de optiune libera. Cât priveste explicatia unora ca pronuntarea numelui “ISUS” cu un singur ” i ” scurt ar fi asemanatoare denumirii unui animal , e o explicatie de prost gust, stupida, fara nici o acoperire in limba greaca sau ebraica.

  Asemenea trucuri ieftine sunt folosite de oameni care nu cunosc limbile biblice (ebraica si greaca), sau când acestia vor sa convinga copii sau oamenii care n-au habar de aceste limbi. In greaca se folosesc cuvintele: “onos”, “polos”, sau “upozughion”, iar in ebraica : חמור

  Asadar :

  ”Fereste-te de basmele lumesti si bãbesti. ” (1 Timotei 4:7 )
  ”Fereste-te de întrebãrile nebune si nefolositoare, cãci stii cã dau nastere la certuri.” (2 Timotei, 2:23 )
  ”Fereste-te de vorbãriile goale si lumesti; cãci cei ce le tin, vor înainta tot mai mult în necinstirea lui Dumnezeu.”( 2 Timotei 2:16)

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii