Noutăți

Cutia de socializare inventată pentru a ajuta privitul în ochi și dialogurile între persoane

Inventat pentru a ne ajuta și a ne ușura viața în anumite momente, telefonul mobil a ajuns o amenințare a vieții sociale, a ce a mai rămas uman într-o ființă. Ați observat oamenii pe stradă sau în transportul în comun? Majoritatea se uită sau vorbesc la telefoanele mobile. Ați observat oamenii la o cafenea sau la un restaurant? Se uită la telefoanele mobile și trimit mesaje sau fotografii. De multe ori te întrebi de ce au mai venit în acel local!? În vacanțe cel puțin, telefoanele mobile sunt parte integrantă a programului, ele fiind nelipsite la orice pas, dând de cele mai multe ori tonul acțiunii prin fotografiile selfie, mesajele către prieteni și postările pe facebook! De ce am mai plecat în vacanță dacă NU NE PUTEM LUA OCHII DE LA TELEFOANE ȘI NU PRIVIM ÎN JUR ÎNCERCÂND SĂ LEGAM UN DIALOG, SAU SĂ ADMIRĂM PEISAJUL?

Acest fenomen a devenit o problema la nivel mondial schimbând (cu consecințe grave) comportamentul uman și transformându-l într-un utilizator permanent al unor concepte trasate de cei ce-și doresc controlul total asupra creierului uman. Fără să-și dea seama, societatea este la un sfert de pas de a deveni cu adevărat robotizată, fără ca roboții să ia locul umanoizilor!

texting-mobile-location-geotarget-starbucks
Reacții din ce în ce mai dure a celor care conștientizează aceste lucruri au început să fie “spuse” cu voce tare. Problema este însă că aceste voci nu sunt ascultate așa cum se cuvine și pericolul este inerent.

Benjamin Nordsmark, un creator de mobilier din Danemarca, a proiectat o “cutie de socializare”!  A fost construită pentru a atrage atenția asupra modului în care interacționăm și asupra modului în care comunicăm astăzi în mod continuu. Cutia de socializare are menirea de a sta pe perete, și de a funcționa ca o “fundație”, în cazul în care un cuplu, sau doi prieteni, au puterea și curajul de a pune telefoanele lor mobile deoparte pentru un moment!! Ideea este de a încerca să-i facă pe cei care-și închid telefoanele în cutie să înțeleagă că din acel moment sunt total prezenți la întâlnire și atenția le este distribuită doar lor, ființelor prezente și gata să interacționeze în priviri și dialog! Să mai existe o șansă de a salva adevărata interacțiune umană?

Socialize-570643849a059__880

Socialize-5706439911a69__880
Telefoanele mobile au devenit o dependența. În timp, acest sindrom, a devenit practic o boală psihică ce schimbă într-un ritm alert comportamentul uman la nivel mondial, un comportament dictat de cei care programează și realizează toate aceste aplicații atât de atrăgătoare și ușor de manevrat cu un simplu telefon mobil.

Zilele în care perietenii, îndrăgostiții sau familiile se întâlneau ca să stea pur și simplu de vorbă, au dispărut. Totul acum trebuie sincronizat cu telefoanele mobile, mesajele, fotografiile selfie și cel mai dezastruos, cu postările imediate pe facebook, twitter sau alte rețele de socializare!

Într-un studiu realizat de Pew Institute din SUA, s-a ajuns la conlcuzia clară că… oamenii nu mai vorbesc între ei! Americanii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, trimit în medie, aproape 88 de texte pe zi, iar acest număr este în creștere. Numărul de mesaje trimise lunar în S.U.A. a crescut de la 14 miliarde în anul 2000, la 188 miliarde în 2010, potrivit studiului mai sus menționat. Tendința nu prezintă semne de atenuare. Este o mare problemă, în special în rândul tinerilor.

Aceste obiceiuri formate de la cele mai fragede vârste nu vor păcăli doar relațiile lor existente. Aceste obiceiuri de a petrece tot timpul pe telefonul mobil, pot limita capacitatea copiilor și a tinerilor, în mod special, în a forma relații umane viitoare, deoarece aceștia nu ajung să practice și să interpreteze indiciile vizuale non-verbale, nu ajung să practice dialogul direct și privitul în ochi. În plus, folosirea în exces a telefonului mobil te ține departe de oameni… poți trimite mesaje, poți naviga cu aplicațiile favorite fără să fi în prezența altei ființe umane. Ai nevoie doar de telefon și de bateria acestuia încărcată!

cells

163743723-600x420traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: boredpanda.com, cnn.com, telegraph.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cutia de socializare inventată pentru a ajuta privitul în ochi și dialogurile între persoane

  1. Din păcate e total adevărat.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii