Noutăți

Primul satelit complet electric, testat cu succes

Compania Boeing a anunțat că primul satelit cu propulsie integral electrică, numit ABS-3A, este complet operațional. Satelitul de comunicații este operat de ABS, o rețea prin satelit din Bermude, care oferă servicii TV, Internet și de telefonie mobilă în întreaga lume. Spre deosebire de sateliții convenționali, care au sisteme de propulsie care ard chimicale pentru a-si corecta orbitele, ABS-3A se folosește de o propulsie xenon-ionică.

Mai exact, sistemul de propulsie complet electric bombardează cu electroni pentru a crea ioni xenon, care sunt apoi folosiți pe post de combustibil.

Chiar dacă propulsia electrică nu este la fel de puternică precum cea chimică, este de peste 1000 de ori mai eficientă, lucru ce o face mult mai potrivită pentru misiunile spațiale.

În timp ce ABS-3A este primul satelit din lume ce folosește un sistem de propulsie complet electric, nu este primul vehicul spațial care are încorporat un astfel de sistem. Navele care utilizează diferite tipuri de propulsie electrice au fost inventate încă din 1960.

 

sursa: sciencealert.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii