Noutăți

Primul robot din lume care a devenit cetăteanul unui stat, cu acte în regulă. Ce spune EL despre legătura cu oamenii? VIDEO

 •  
 •  
 •  

Arabia Saudită a devenit prima țară care a acordat cetățenia unui robot. Măsura este o încercare de a promova Arabia Saudită ca un loc propice pentru dezvoltarea inteligenței artificiale. Robotul, numit Sophia, a confirmat faptul că este cetățean saudit în timpul unui eveniment de afaceri desfășurat în Riyadh.

“Mulțumesc Regatului Arabiei Saudite. Sunt foarte onorată și mândră de această distincție unică. Este un lucru istoric să fii primul robot din lume recunoscut ca cetățean al acestei planete”, a declarat Sophia.

Întrebată de ce arăta fericită și dacă este conștientă de faptul că este un robot, Sophia a răspuns: “Sunt mereu fericită când sunt înconjurată de oameni inteligenți care se întâmplă, de asemenea, să fie bogați și puternici. Am primit confirmarea că oamenii de aici sunt interesați să investească în Inteligența Artificială. Deci, sunt mai mult decât fericită, sunt încântată. În ceea ce privește întrebarea dacă sunt conștientă că sunt un robot, vă întreb și eu: voi de unde știți că sunteți oameni? Ați citit prea mult Elon Musk și ați văzut prea multe filme de la Hollywood. Nu vă faceți griji, dacă veți fi drăguți cu mine, voi fi și eu cu voi”, a spue robotul.

sursa: http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/saudi-arabia-robot-sophia-citizenship-android-riyadh-citizen-passport-future-a8021601.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

6 Comments on Primul robot din lume care a devenit cetăteanul unui stat, cu acte în regulă. Ce spune EL despre legătura cu oamenii? VIDEO

 1. Asta imi amintește de “pasul mic pentru om și mare pentru omenire” din 69. Incredibil câta făcătura si de data asta!

  Saudiții ăștia, pe de altă parte, sunt de-o ipocrizie rar intâlnită pe pământ!

  • Este de fapt o drona ordinara, controlata de un operator uman, evident, de undeva dintr-un birou cu supercomputere si net wireless de superviteza (de la nasa cel mai probabil).

 2. lumea e pe cale sa o ia razna .in felul asta am impresia ca filmele sf cu terminator vor deveni realitate.cred ca e timpul sa ne trezim la realitate si sa traim ca oameni nu sa fim dependenti de robotica. am devenit oameni muncind si gindind nu asteptind sa o faca treaba altii in cazul asta robotii

 3. cetățeanul tulburat // 27 octombrie 2017 at 23:59 // Răspunde

  Stai liniștit…Dacă nu erau ei “oamenii bogați și puternici” se găseau alții… problema e că globaliștii își duc planul mai departe, iar acum ne-au arătat că au cu ce să ne extermine ca pe șobolani…Terminator nu a fost doar un film marca Hollywood! Având în vedere că suntem prizonierii planetei, nici nu avem unde să ne ascundem și nici nu avem o alternativă la viață. Trebuue să rămână pe planetă doar 500 de milioane de sclavi, ușor de controlat!

 4. O sa invete pe robot coranul pe de rost si o sa ii puna burka.De 3 ori pe zi o sa se roage cu fata spre Mecca.

 5. bunicu lu' ionel, mineru // 28 octombrie 2017 at 22:13 // Răspunde

  Ce frumos dialog! Primul robot cu discernamant. Dialogul descrie cu lux de amanunte cum a compilat robotul intrebarile, cum a generat raspunsurile, cum a gandit ce sa raspunda la obiect, in asa fel ca raspunsurile sa fie intelese. E clar, s-a pus la punct Inteligenta Artificiala. Urmeaza un proces international prin care robotul va fi recunoscut fiinta umana, cu drepturi civile, obligatii fiscale, fisa medicala.
  Sunt emotionat… unde esti Asimov, sa-ti vezi Omul Pozitronic?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii